Žena od 100 miliona godišnje: Tejlor Svift jedina dama na Forbsovoj listi najplaćenijih zabavljača

17.02.2023

09:22

0

Autor: 24sedam

Sa rekordnim albumom "Midnights", pevačica zaradila 92 miliona dolara i ušla na prestižnu listu dolarima dokazano najpopularnijih pevača i grupa na svetu

Žena od 100 miliona godišnje: Tejlor Svift jedina dama na Forbsovoj listi najplaćenijih zabavljača
Tejlor Svift - Copyright Profimedia

Pop zvezda Tejlor Svift jedina je žena koja je uspela da se „ugura“ na Forbsovoj listi 10 najplaćenijih zabavljača na svetu.

U tome joj je uveliko pomogao studijski album "Midnights", s kojim je prošle godine srušila sve rekorde i u 2022. zaradila 92 miliona dolara od prodaje albuma, strima, ugovora o licenciranju i sinhronizaciji.

Vrh „Forbsove liste“ suvereno drži rok bend "Dženesis", koji je zaradio 230 miliona dolara prodajom muzičkih prava i zaradom od strima.

Na drugom mestu je Sting sa zaradom on 210 miliona dolara, prodajom sve svoje „proizvodnje“ „Juniversal mjuzik grup“ u februaru.

Sledi Tajler Peri, glumac-režiser-pisac-studijski mogul kako ga opisuje „Forbs“, sa 175 miliona dolara.

Odmah iza su Trej Parker i Met Stone, duet koji stoji iza „Sout parka“, sa 160 miliona dolara zarade u 2022. od višegodišnjeg ugovora sa „Paramauntom“(935 miliona u šest godina) i prodaje muzičke komedije „Knjige mormona“ HBO Maksu.

Prvih pet zaokružuju Džejms L. Bruks i Mat Groeing sa 105 miliona dolara zarade. Autori „Simpsonovih“ i dalje keširaju „migraciju“ iz 2019. godine ove ultrapopularne serije na „Disney+“.

Bred Pit u drugih pet

Donji deo tabele Top10 drži jedna i dalje „vruća“ holivudska faca. Bred Pit je zaradio okruglo 100 miliona dolara, prodavši svoj većinski deo u produkcijskoj kući „Plan B“ i glumeći u „Bullet Train“, „Babylon“ i „The Lost City“.

Odmah ispod su legende. „Rolingstonsi“ su zaradili 98 miliona dolara od evropske turneje u 2022.

Još jedna holivudska faca, ovoga puta više gospodska nego šmekerska, drži mesto broj 7. Režiser Džejms Kamerun je zaradio 95 miliona dola, najvećim delom od ogromnog bioskopskog i striming  hita „Avatar: The Way of Water“.

Nakon Tejlor Svift na devetom mestu, listu Top10 zatvara Bed Bani. Ovaj portorikanski reper zaradio je lani 88 miliona dolara na dve koncertne ture - „El Último Tour Del Mundo“ u arenama i „The World’s Hottest Tour“ na stadionima ali i učestvovanjem sa Bredom Pitom u „Bullet Train“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike