Vučić: Završena studija o razvoju energetskog sektora, Norvežani ponudili tri rešenja

28.11.2022

15:03

0

Ističe da su prvi koraci bolni, a jedan od onih koji nije lak jesu velike promene u javnim preduzećima

Vučić: Završena studija o razvoju energetskog sektora, Norvežani ponudili tri rešenja
predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Oslu - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti iz Osla gde se nalazi u dvodnevnoj poseti, potvrdio je da je završena studija o razvoju energetskog sektora i preneo da su Norvežani ponudili tri rešenja, koja podrazumevaju velike promene u javnim preduzećima.


Kako je preneo novinarima u Oslu, studija je napravljena na nekoliko stranica i to jednostavno, precizno, bez filozofije za razliku od naših strategija koje se, kako kaže, pišu na 200 strana.
Tv Pink Printscreen
 

- Kod nas je to spisak lepih želja i ono što se nekome dopada, ali je najmanje šta je to konkretno što treba da uradimo. Ovde su jasno rekli šta treba da se uradi, šta da se promeni ukoliko hoćemo da budemo uspešni. Ovo vam je kratkoročno, ovo vam je srednjeročno, ovo dugoročno i to je to na nekoliko stranica - ispričao je predsednik.

Ističe da su prvi koraci bolni, a jedan od onih koji nije lak jesu velike promene u javnim preduzećima.

Predsednik je rekao i da su samo za jedno od naših četiri ili pet glavnih preduzeća u sferi energetike rekli da nije neophodna promena rukovodstva, dok su za sve ostale rekli da moramo da promenimo ljude, da dovedemo ljude sa različitim načinom razmišljanja.


Na pitanje kada bi to trebalo da se uradi, Vučić kaže da je trebalo juče.

- U najkraćem mogućem periodu, ali moramo da znamo šta želimo - dodao je.

Kako kaže, Norvežanima je srpska delegacija ponudila da nekog od njihovih ljudi pošalju da preuzmu izvršnu funkciju, što oni ne rade i pretpostavlja da ne žele da urade.

- Ali, time smo želeli jednu stvar da pokažemo da, za razliku od svih drugih na političkoj sceni Srbije, nama to nije mesto za otimanje para i za partijsku kasu ili da bude partijska prćija, nama je to mesto koje treba da bude uspešno preduzeće koje u budućnosti treba da donosi profit i dobrobit Srbiji -  kazao je predsednik Vučić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike