Nemcima prekipelo: Elektrodistribucije angažuju obezbeđenje za šaltere

24.11.2022

08:59

0

Zbog sve većih računa struju građani Nemačke besni dolaze na šaltere pa su elektrodistribucije rešile da preventivno angažuju obezbeđenje

Nemcima prekipelo: Elektrodistribucije angažuju obezbeđenje za šaltere
Poskupljenja preko glave: Besni građani - Copyright Profimedia

Dramatičan rast cene struje doveo je do velikog nezadovoljstva građana u Nemačkoj, koji sve češće odlaze do filijala svojih snabdevača električnom energijom da bi iskalili bes.

Elektroprivreda nemačkog grada Cvikau (ZEV) zbog toga odlučila je da angažuje obezbeđenje koje brine o bezbednosti svojih zaposlenih, koji su prošli i dodatnu obuku za „smirivanje strasti“.

Direktor ZEV Folker Šnajder rekao je dnevniku „Bild“ da u centru za klijente od jutra do mraka stoji po jedna pripadnik obezbeđenja.

- To našim zaposlenima daje osećaj bezbednosti - preneo je on, dodajući da su zaposleni ZEV-a proteklih dana bili izloženi verbalnim napadima.

Šnajder je kazao da razume nezadovoljstvo građana, zbog čega su zaposleni ZEV-a prošli „trening deeskalacije“.

Trenutno oko 40 službenika ZEV-a dnevno stoji na raspolaganju građana, a pre energetske krize bilo ih je samo 15.

ZEV snabdeva oko 50.000 domaćinstava strujom, a 10.000 gasom.

Šnajder je kazao da se prošle godine u Idar-Oberštajnu videlo da je ubijen radnik na benzinskoj pumpi samo zato što je ukazao kupcu da mora da nosi masku.

- Ne želim da mi neko nekada prebaci da ništa nismo preduzeli. Imam obavezu da brinem o bezbednosti svojih zaposlenih - rekao je on.

Istakao je da ima razumevanje da su zaposleni ZEV ti koji su izloženi nezadovoljstvu građana, ali oni istovremeno „znaju da je za situaciju kriv rat u Ukrajini“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike