Evo kako mladi mogu da se prijave za 5.000 dinara od 1. decembra

26.10.2022

11:20

0

Pravo na prijavu imaju državljani Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu

Evo kako mladi mogu da se prijave za 5.000 dinara od 1. decembra
Siniša Mali - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Mladi sa navršenih 16 do 29 godina moći će od 1. decembra da se prijave Upravi za trezor za dobijanje jednokratne pomoći od 5.000 dinara. Svi mladi koji žele da dobiju ovu vrstu pomoći, pred Novu godinu, moraju da se prijave bez obzira da li su se ranije već prijavljivali za tu pomoć, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Mladi to mogu da učine na sajtu Uprave za trezor od 1. decembra posle ponoći do 15. decembra.

- Dakle, država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije - izjavio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Postupak će biti isti kao i za prethodne dve pomoći države za mlade koje su bile od početka ove godine, dva puta po 100 evra, u februaru i junu.

Pravo na prijavu imaju državljani Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. Mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike