Grad Beograd nastavlja da pruža novčanu pomoć roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca

27.09.2022

10:25

0

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329

Grad Beograd nastavlja da pruža novčanu pomoć roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca
Porodica - Copyright Unsplash

Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedili su i ove godine sredstva za pomoć porodicama trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić istakla je da roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca, od 22. septembra 2022. godine, mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda.

- Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji osnovaca dve prosečne zarade, a roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2021. godini bilo je 107 porodica sa ukupno 338 dece, a od toga je 90 porodica sa trojkama, odnosno 270 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, kao i 16 porodica sa duplim blizancima, odnosno 64 dece - rekla je Aleksandra Čamagić.

Ona je istakla da se zahtev i potrebna dokumentacija podnose u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Ruska ulica 4.

- Pozivamo sve roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca da podnesu neophodnu dokumentaciju, a nadamo se da će broj prijavljenih biti veći nego prošle godine - zaključila je sekretarka Čamagić.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike