Gorivo isto košta do petka: Vlada ipak produžila Uredbu za ograničenje cene

30.08.2022

10:58

0

Autor: 24sedam

Vlada Srbije je produžila Uredbu za ograničenje cena goriva do kraja septembra

Gorivo isto košta do petka: Vlada ipak produžila Uredbu za ograničenje cene
Ilustracija - Copyright Profimedia

Vlada Srbije će i ubuduće, bar do kraja septembra, određivati maksimalnu cene evrodizela i benzina evropremijum BMB95, odlučeno je u Nemanjinoj 11, pišu „Novosti“.

Vlada Srbije donela je odluku o produžetku Uredbe za ograničenje cena goriva, koja će važiti do kraja septembra a istovremeno je produženo i važenje aktuelnih cena goriva, koje su donete u petak i trebalo  je da važe do srede 31. avgusta.

Cena ostaje do petka

Do narednog petka, 2. septembra, litar dizela košta 217,5 dinara a cena benzina 183 dinara. Sa produženo uredbom ostaje i to da će svakog petka na sajtu Ministarstva trgovine biti vest o cenama ova dva derivata na pumpama.

Prvi put Vlada Srbije je cenu goriva ograničila u februaru, na mesec dana, a nakon toga drugom Uredbom se cena menja nedeljno.

Tokom trajanja uredbi cena goriva je uglavnom rasla a u poslednje vreme, najmanje mesec dana, je u raskoraku sa svetkim kretanjem cene sirove nafte ali i cene derivata u regionu. Ovih dana, međutim, nakon velikog pada cena goriva u okolnim zemljama, cene su ponovo krenule malo naviše.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike