Mask se ponovo poigrao sa bitkoinom, njegova Tesla rasprodala gotovo sve što je imala

21.07.2022

08:25

0

Kompanija "Tesla", koja je prošle godine izazvala buru kada je otkrila svoju veliku investiciju u bitkoine, rasprodala je većinu tih novčića koje je posedovala

Mask se ponovo poigrao sa bitkoinom, njegova Tesla rasprodala gotovo sve što je imala
Bitkoin - Copyright Pixabay

Proizvođač električnih automobila "Tesla", biznismena Ilona Maska,  je prodao 75 posto od ukupne količine svojih bitkoina, koji su na kraju 2021. godine vredeli oko dve milijarde dolara, izveštava britanski javni servis BBC.

I kao što je objavljivanje kupovine bitkoina u februaru 2021. godine izazvalo skok ove kriptovalute sa 33.500 na 57.500 dolara (172 odsto), sada je sa vešću o „Teslinom“ napuštanju bitkoin počeo da pada nakon nedelju dana rasta.

Bitkoin je trenutno nešto niže od 23.000 dolara a koliko juče je bio više od 24.000. U poslednjih mesec dana vrednost se stabilizovala na nivou od 22.000 do 24.000 dolara a sada je taj oporavak ugrožen.

Odustajanje "Tesle" od bitkoina koincidira sa padom vrednosti te kriptovalute za više od 50 posto ove godine.

Iz "Tesle" su saopštili da su sredstva od prodaje bitkoina uložili u kupovinu tradicionalne valute u iznosu od 936 miliona dolara.

Šef "Tesle" Ilon Mask bio je među najistaknutijim pristalicama bitkoina koji je favorizovao tu virtuelnu valutu, podstičući često svojim porukama na društvenim mrežama trgovinsku aktivnost na kripto berzama.

Screenshot:coinmarketcap.com
Vrednost bitkoina u 18 meseci

 

"Teslina" investicija od 1,5 milijardi dolara u bitkoin, koja je obelodanjena u februaru 2021, izazvala je rast potražnje za tom valutom. Cena ove izrazito volatilne kriptovalute skočila je prošle godine na skoro 70.000 dolara u novembru, pre nego što je počela da pada, podseća BBC.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike