Ilon Mask zapretio Tviteru: Povlači ponudu, ako ne dobije jedan dokument!

06.06.2022

21:12

0

Akcije Tvitera su pale za 5,5 posto na 37,95 dolara na ranom trgovanju na Vol Stritu.

Ilon Mask zapretio Tviteru: Povlači ponudu, ako ne dobije jedan dokument!
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Kiichiro Sato, File

Vlasnik kompanije „Tesla” i najbogatiji čovek sveta Ilon Mask upozorio je danas pismom rukovodstvo Tvitera da bi mogao da odustane od svoje 44 milijarde dolara vredne ponude za preuzimanje ako mu se ne dostave podaci o tačnom procentu neželjene pošte i lažnim nalozima na toj društvenoj mreži.

U pismu se navodi da Tviter „očigledno materijalno krši” svoje obaveze i da Mask zadržava sva prava da raskine sporazum o spajanju, prenosi Rojters.

Ovo je prvi put da je Mask pismom zapretio da će odustati od sporazuma, a ne kao što je to činio pre objavama na svom postu na Tviteru.

Pixabay
 

Uprava tog društvenog medija je ranije potcenila značaj Maskovih upozorenja o tome da je stavio sporazum „na led” dok ne dobije pomenute podatke koji će mu, kako je rekao, pomoći da se pripremi za vlasništvo nad Tviterom, kako ne bi sam sprovodio dubinsku proveru poslovnih pokazatelja i ponovo otvarao pregovore, javlja Tanjug.

Ranije u martu, Mask je rekao da će sporazum „privremeno odložiti”, dok čeka da mu kompanija Tviter dostavi podatke o procentu lažnih naloga na mreži.

„Mask smatra da Tviter transparentno odbija da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o spajanju, što izaziva dodatnu sumnju da kompanija krije tražene podatke”, navodi se u pismu.

Ovaj američki milijarder je doveo u pitanje tačnost Tviterovih javnih podataka o spamovima (neželjenoj pošti) od manje od 5,0 odsto korisničke baze te mreže, tvrdeći da taj procenat iznosi najmanje 20 odsto.

Mask je naveo da su mu traženi podaci potrebni kako bi sproveo sopstvenu analizu korisnika Tvitera i poručio je da ne veruje u „labave metode provere” koje primenjuje ta kompanija.

Akcije Tvitera su pale za 5,5 posto na 37,95 dolara na ranom trgovanju na Vol Stritu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike