Većina glasala: Akcionari kineskog giganta odlaze sa Vol Strita

23.05.2022

21:35

0

Iz kompanije ne kažu da li će i kada uspeti da dobiti saglasnost za kotiranje njihovih akcija na berzi u Hong Kongu nakon povlačenja iz Njujorka

Većina glasala: Akcionari kineskog giganta odlaze sa Vol Strita
pixabay/alessandrodandrea

Akcionari kineskog giganta za naručivanje prevoza putem mobilne aplikacije, Didi Globala, odlučili su velikom većinom glasova da ta kompanija napusti Njujoršku berzu.

Na vanrednoj generalnoj skupštini Didi Globala, održanoj danas, 96,26 posto akcionara je glasalo za delistiranje Didijevih akcija sa Njujorške berze, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Didi, koji je prošlog meseca zakazao Generalnu skupštinu za 23. maj na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio plan za delistiranje na Vol Stritu, naveo je tada da neće podneti zahtev za izlistavanje njegovih akcija na bilo kojoj drugoj berzi dok postupak izlaska sa berze u Njujorku ne bude završen.

Iz kompanije ne kažu da li će i kada uspeti da dobiti saglasnost za kotiranje njihovih akcija na berzi u Hong Kongu nakon povlačenja iz Njujorka.

Didi namerava da 2. juna ili nešto kasnije podnese zahtev američkoj Komisiji za hartije od vrednosti za uklanjanje njegovih američkih depozitarnih akcija sa Vol Strita.
 


Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti