Vučić: Struja će jednog dana morati da poskupi, moramo da obuzdamo inflaciju

23.05.2022

11:59

0

Predsednik Srbije istakao je i da će naredna zima biti teška

Vučić: Struja će jednog dana morati da poskupi, moramo da obuzdamo inflaciju
aleksandar vučić (3) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Struja će jednog dana morati da poskupi. Razgovaramo o tome kako da ne poskupi danas, jer moramo da obuzdamo inflaciju koja je uvezena, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa u Makišu.

Na pitanje kako on štedi struju, rekao je da ne odvrće sijalice, ali da gasi svetlo gde god da nepotrebno gori.

- Verujemo da ćemo i ove godine biti u prvih pet ili šest zemalja po stopi rasta. Moravski koridor ide punom parom radi se na sva tri sektora. Već radimo na putu Gradište Golubac, radi se eksproprijacija Dobro ide Ruma, Šabac i Šabac- Loznica. Gotovo je 75 odsto mosta preko Save i u julu će moći pešice preko njega - naveo je Vučić.

On je rekao i da će zima biti teška, ali da "niko ne plaši narod" i da samo govori istinu.

Vučić je, upitan za infrastrkturne projekte, da li se nešto promenilo s obzirom da su cene građevinskog materijala skočile, da li je bilo zahteva izvođača za promenom ugovora, kao i koji su prioriteti države, jer se čini da su energetske potrebe izbile u prvi plan, kao što su skladišta gasa i nafte, rekao da bi voleo kada bi mogli da biramo prioritete.

- Zbog situacije u svetu nismo zaustavili nijedan veliki infrastrukturni projekat, nisam siguran da ćemo tako izdržati - istakao je predsednik, i dodao:

- Nažalost oni biraju nas. Nismo mi odgovorni za situaciju u Ukrajini, ali ta situacija dovela je do velike energetske krize. Nemate više vremena pa morate da se bavite tim pitanjima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike