Pad kralja onlajn trgovanja: Survale se akcije Amazona!

29.04.2022

09:42

0

Američki tehnološki gigant je zabeležio neto gubitak od 3,8 milijardi dolara u prva tri meseca ove godine

Pad kralja onlajn trgovanja: Survale se akcije Amazona!
Copyright Profimedia

Kompanija Amazon, jedna od vodećih u svetu u onlajn trgovini, izvestila je o značajnom poslovnom gubitku u prva tri meseca 2022. godine, što je dovelo do velikog pada njenih akcija na Volstritu.

Američki tehnološki gigant je zabeležio neto gubitak od 3,8 milijardi dolara u kvartalu završenom 31. marta, što predstavlja oštar pad u odnosu na isti period prošle godine kada je ostvario profit od 8,1 milijardu dolara, izveštava CNN.

Poslovni rezultat Amazona je takođe znatno podbacio u odnosu na predviđanja analitičara koji su u anketi kompanije Refinitiv, koja se bavi prikupljanjem i distribucijom finansijskih informacijia, predviđali dobit od 4,4 milijarde dolara.

Amazon je negativan finansijski rezultat uglavnom pripisao gubitku od 7,6 milijardi dolara po osnovu investicija u kompaniju za proizvodnju električnih vozila Rivijan Automotiv.

Akcije Amazona su se stropoštale za oko 10 posto na produženom trgovanju u četvrtak uveče na Volstritu, nakon objavljenih poslovnih rezultata.

Ukupni prihodi kompanije su u izveštajnom periodu porasli za sedam odsto na godišnjem nivou, na 116,4 milijarde dolara, što je malo iznad prognoza analitičara, ali sporije od rasta od devet procenata zabeleženog u poslednja tri meseca 2021.

Prema prognozi Amazona, rast prihoda će dalje usporiti u narednom kvartalu, pri čemu se predviđa da povećanje prodaje između 3,0 i 7,0 procenata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike