Koliko u regionu zarađuju top direktori: Prehrambeni div objavio plate

31.03.2022

08:17

0

Autor: 24sedam

Atlantik grupa objavila plate svih top menadžera koji su ukupno zaradili 2,6 miliona evra

Koliko u regionu zarađuju top direktori: Prehrambeni div objavio plate
Copyright Foto:Pixabay/S K

Regionalni prehrambeni div iz Hrvatske, „Atlantik grupa“ objavila je revidirane poslovne izveštaje za prošlu godinu ali i ukupna primanja svih članova uprave

Atlantik grupa“ lani je ostvarila 5,7 milijardi kuna (752 miliona evra) prihoda od prodaje, što je 8,6 posto više nego godinu ranije, a neto dobit iznosila je 370 miliona kuna (48,8 miliona evra) i bila je manja za dva posto, prenosi Danica.hr.

„Atlantik“ je prošlu godinu zaključio s istorijski najvišim prihodima, zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji na svim tržištima ali i plodovima investicija, navodi se u kompanijskom izveštaju.

Investicije se nastavljaju, a među kojima su najveće ulaganja u tehnologiju u srpskom „Atlantik Štarku“, nove oblike pakovanja i redizajn „cedevite“ te u novu fabriku „argete“ u okolini Varaždina, naglasio je predsednik uprave i većinski vlasnik kompanije Emil Tedeski.

"Atlantik grupa" u Srbiji je vlasnik marki "bakina tajna", "smoki", "bananica", "grand kafa"...

Koliko ide Upravi

Objavljene su i plate Uprave. Šestoro top menadžera dobilo je ukupno 20 miliona kuna (2,6 miliona evra) plata, bonusa i nagrada.

Najviše, naravno, upravo Emil Tedeski, oko pet miliona kuna bruto (660.000 evra), što je u proseku oko 416.000 kuna (55.000 evra) mesečno.

Po toj računici plata Nevena Vrankovića je oko 258.000 kuna mesečno (34.000 evra), Zorana Stankovića, Lade Tedeski Fiorio, Srećka Nakić i Enza Smrekara – po 250.000 kuna bruto (33.000 evra) mesečno, piše „Danica“.

Poređenja radi, prosečna bruto plata u Srbiji prošle godine je bila oko 810 evra, a u Hrvatskoj oko 1.270 evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike