Neki se još protive, ali… Globalni porez sve bliži u EU

15.03.2022

08:21

0

Neke zemlje EU se još protive uvođenju globalnog poreza od 15 odsto koji bi najviše pogodio velike multinacionalne kompanije

Neki se još protive, ali… Globalni porez sve bliži u EU
Copyright Pixabay

Planovi za sprovodenje reforme o globalnom minimalnom porezu na dobit preduzeća širom Evropske unije napreduju, izjavio je danas francuski ministar finansija Bruno Le Mer, dodajući da se nada da će pridobiti i poslednjih nekoliko članice EU koje se još uvek protive tom planu.

- Napravljen je dobar napredak… nekoliko članica EU još uvek se protivi, o čemu ćemo razgovarati ovog jutra, ali šta god da se desi, primena ove minimalne poreske stope je na dobrom putu - rekao je Le Mer novinarima po dolasku na sastanak ministara finansija EU, prenosi Rojters.

On je dodao da je cilj sastanka da se definiše zajednička strategija EU u kontekstu skoka cena energenata usled ruskog napada na Ukrajinu.

- Ta ekonomska strategija će imati tri prioriteta: prvo, podržati potrošače koji najviše trpe rast cena goriva, drugo, zaštititi kompanije koje su najviše pogođene ratom u Ukrajini, i treće, pripremiti plan energetske nezavisnost Evrope - rekao je Le Mer.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike