Srbija ima nafte za dva meseca, rezerve gasa za tri nedelje

02.03.2022

10:53

0

Država je obezbedila na vreme dovoljne količine benzina, dizela, mazuta i gasa za najmanje dva meseca, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović

Srbija ima nafte za dva meseca, rezerve gasa za tri nedelje
profimedia-0639759616 - Copyright Profimedia

- Ako bismo govorili o danima, onda bismo mogli da kažemo da dizela ima za 57 dana, benzina za 67 dana, mazuta za 110 dana. Ako govorimo o gasu koji dobijamo Balkanskim tokom, ne kao ranije preko Ukrajine, snabdevanje je redovno. Dobijamo svaki dan dovoljne koliičine gasa. Dodatno u našemo podzemnom skladištu Banatski Dvor imamo 110 miliona kubnih metara gasa, što je negde, ako se troši pet miliona kubnih metara svaki dan, rezerva za 22 dana - izjavila je Mihajlovićeva tokom posete Smederevskoj Palanci.

Ona je ocenila kako je država bila odgovorna u oblasti energetike i u drugim oblastima i mnogo ranije obezbedila sve što je potrebno da imamo stabilnost i naglasila kako će biti učinjeno sve što je neophodno da tako i ostane.

Ministarka Mihajlović je u Smederevskkoj Palanci posetila dva domaćinstva koja su zamenila stolariju na kućama, uz pomoć sredstava Minislatrstva i lokalne samouprave iz programa povećanja energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike