Ko može da dobije 20.000 evra za novi stan u Srbiji? Ministar Mali rešio neke nedoumice građana u vezi sa državnom pomoći (FOTO)

22.02.2022

16:11

0

Mali je objavio da je na njegovom Instagram nalogu stiglo više od 200 pitanja na koja je odgovarao danas i na koja će odgovarati i u toku sutrašnjeg dana

Ko može da dobije 20.000 evra za novi stan u Srbiji? Ministar Mali rešio neke nedoumice građana u vezi sa državnom pomoći (FOTO)
Siniša Mali, ministar finansija - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ministar finansija Siniša Mali odgovarao je danas na Instagram profilu na pitanja građana u vezi sa državnom pomoći do 20.000 evra za kupovinu stana ili kuće i istakao da je interesovanje za tu vrstu pomoći veliko.

Mali je objavio da je na njegovom Instagram nalogu stiglo više od 200 pitanja na koja je odgovarao danas i na koja će odgovarati i u toku sutrašnjeg dana.

- Stiglo je više od 200 pitanja tako da ćemo odgovore postavljati tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, zbog ograničenja broja storija. Drago mi je što postoji ovako veliko interesovanje za ovu meru. To znači da smo uradili pravu stvar, naveo je ministar.

Građane je interesovalo da li će moći da kupe stan uz pomoć države ako već imaju decu, a ministar je odgovorio da će imati pravo ako dobiju još jedno dete.

Takođe ih je zanimalo da li će uslov biti godine starosti majke, Mali je odgovorio da godine nisu ograničenje za ovu meru.

Na pitanje da li majka mora biti u radnom odnosu kako bi imala pravo na tu pomoć države, ministar je odgovorio da ne mora.

 

 

Najčešće postavljeno pitanje odnosilo se na to da li ta mera važi samo za prvo dete, a Mali je napisao da ne važi samo za prvo dete, već da subvenciju mogu ostvariti majke za dete rođeno od 1. januara 2022. godine i kasnije.

Među pitanjima bilo je i to da li na dobijanje subvenije za kupovinu stana utiču primanja budućih roditelja, a ministar je napisao da utiču i da je potrebno da su ukupni prihodi podnosioca zahteva i supružnika, odnosno vanbračnog partnera, na mesečnom nivou niži od dve prosečne neto mesečne zarade zaposlenih u Srbiji.

Ministar je odgovorio i na pitanje da da li će moći da se kupi stan u staroj gradnji, i naveo da će moći, jer ne postoji ta vrsta ograničenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike