Preporuka Vlade: Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna

29.12.2021

17:53

0

Na sednici je usvojen zaključak kojim se preporučuje JP EPS da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV

Preporuka Vlade: Bez poskupljenja struje za privredu do 30. juna
Pixabay

Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da struja za privredu neće poskupeti.

Na sednici je usvojen zaključak kojim se preporučuje JP EPS da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore a kojima je ugovorena cena više od navedene cene ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa periodom važenja od 1. januara 2022. godine. Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je JP EPS da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceno od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna.

Pored toga usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno JP EPS da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 EUR/MWh, bez PDV.

Pored toga usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije.

Preporučeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije”, Beograd da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Takođe, preporučeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije”, Beograd da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Bonus video
24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug