Smena za četiri direktora u EPS-u zbog havarije!

15.12.2021

14:08

0

Autor: 24sedam

Kompanija će otpustiti četiri rukovodioca zbog nedavnih problema u snabdevanju potrošača

Smena za četiri direktora u EPS-u zbog havarije!
TENT - Copyright Printscreen/YouTube

Četiri direktora u EPS-u, od kojih dvojica izvršnih, biće smenjena zbog sumnje da su direktno odgovorni za havariju na elektro-energetskom sistemu, saopštili su iz EPS-a.

Posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u u noći između subote i nedelje, kako se navodi, Milorad Grčić, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije“, doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije.

- Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB "Kolubara“, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT - navodi se u saopštenju.

Do sada je utvrđeno, kako dodaju, da je do problema došlo na više nivoa, u "Kolubari“ je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca.

Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru "Elektroprivrede Srbije“, ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za nedopustive greške u radu. Zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su izazvale zastoj u sistemu, "Elektroprivreda Srbije“ zatražiće pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu.

Grčić se zahvalio svim radnicima koji danonoćno rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike