Sa državom i poljoprivrednici onlajn: Vlada uvodi eAgrar

28.10.2021

08:14

0

Vlada Srbije usvojila je juče Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Sa državom i poljoprivrednici onlajn: Vlada uvodi eAgrar
Ilustracija - Copyright Pixabay/ Gerd Altmann

U izmenama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koji je juče predložila Vlada, uvodi se eAgrar - novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja.

eAgrar bi trebalo da omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava, a kasnije i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Novo softversko rešenje predstavlja elektronski portal preko kojeg će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu, podnositi elektronske zahteve za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, menjati podatke, obnavljati registracije i eventualno se brisati iz Registra.

Portal je sredstvo i za uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka.

Više para za „kuće na selu“

Zbog velikog interesovanja građana za dobijanje kuća na selu preko javnog konkursa, Vlada je izmenila Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2021. godinu. Za realizaciju programa sada je opredeljeno 573 miliona dinara, umesto dosadašnjih 500 miliona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike