Ogromno interesovanje: Na konkurs Svetske banke javilo se više od 2.300 proizvođača

25.09.2021

07:25

0

Na prvi javni poziv koji se odnosio na proizvođače voća, povrća, cveća i grožđa,a u okviru projekta "Konkurentna poljoprivreda Srbije" pristiglo je 2316 prijava

Ogromno interesovanje: Na konkurs Svetske banke javilo se više od 2.300 proizvođača
Copyright Jill Wellington/Pixabay

Prvi javni poziv projekta „Konkurenta poljoprivreda Srbije“ u saradnji sa Svetskom bankom je veoma uspeo a priprema se i drugi, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kada prođe proces prikupljanja prigovora, Ministarstvo će objaviti konačnu rang listu dobitnika sredstava.

Nek se spreme stočari

- Uskoro ćemo objaviti i drugi javni poziv, nakon urađenih izmena same projektne dokumentacije, koji se odnosi na primarnu proizvodnju u stočarstvu. Tu spada primarna proizvodnja mleka, proizvodnja mesa i proizvođači u oblasti pčelarstva i ribarstva. Ostavićemo neki određeni period vremena da se proizvođači informišu, znači neće odmah nakon objavljivanja konkursa početi podnošenje prijava, ostavićemo neko vreme da se proizvođači informišu - izjavio je koordinator projekta Radivoje Nadlački.

RINA
Povezati proizvođača i tržište: Cvećari na delu

On je istakao da je predviđen rok od 30 dana, kao i u prvom krugu, da proizvođači podnesu prijave na javni poziv od momenta objavljivanja konkursa.

Ono što je jedan od primarnih ciljeva projekta "Konkurentna poljoprivreda Srbije" jeste povezivanje primarnih proizvođača sa prerađivačima i otkupljivačima u tržišni lanac, kao i da se te veze jačaju, objašnjava koordinator projekta.

Pored ovoga, jedna od primarnih komponenti projekta je i unapređenje Informacionih tehnologija resornog ministarstva, kako bi informacije stigle što pre do proizvođača, kao što su povezivanje na E-upravu I izrada novog softverskog rešenja registra poljoprivrednih gazdinstava.

- Za plaćanja po grlu ćemo pokušati u nekom narednom periodu da omogućimo proizvođačima da I elektronski mogu da podnesu prijavu - dodao je Nadlački.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike