Počele prijave za pčelarske subvencije: Evo kako do 1.000 dinara po košnici!

06.06.2024

11:23

0

Zahtev se podnosi preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji

Počele prijave za pčelarske subvencije: Evo kako do 1.000 dinara po košnici!
Pčele imaju ključnu ulogu u oprašivanju biljaka - Copyright Pixabay/ PollyDot

Javni poziv za subvencije za pčelare, u okviru koga je na raspolaganju podsticaj od 1.000 dinara po košnici, raspisan je danas i prijave se mogu podneti do 5. jula.

Kako je ranije najavilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja raspisala je ovaj javni poziv za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Takođe, potrebno je da fizičko lice ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za 2024. godinu, i to za najmanje 20 košnica pčela, a najviše 1.000, navodi se na sajtu Uprave.

Zahtev se podnosi preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 1.000 dinara po košnici pčela, a za ostvarivanje prava na podsticaje po jednom javnom pozivu podnosi se jedan zahtev.

Bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja i podnošenja elektronskog obrasca zahteva za ostvarivanje prava, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima zahteva, objavljuju se na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja na adresi Bulevar kralja Aleksandra 84, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi eagrar.gov.rs.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tasnjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike