Sudar divova na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

15.05.2024

14:41

0

Najpoznatija agrarna manifestacija u regionu ove će imati zanimljiv duel na jednoj od svojih prepoznatljivih atrakcija – takmičenju za najvećeg bika

Sudar divova na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
Šampion 2023. bik Jablan - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Sat otkucava u Novom Sadu i postalo je nešto malo da početka najveće agrarne manifestacije u ovom delu Evrope. Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se od 18. do 23. maja a u okviru njega i Nacionalna izložba stoke sa izložbom genetskih potencijala. Na toj izložbi će biti prikazano oko 800 grla stoke, goveda, konja, koza, ovaca, objavljeno je na sajtu sajma.

Izložbe se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a atrakcija za posetioce će biti i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca.

Dan stočara sa defileom nagrađenih grla biće četvrtak, 23. maj, moći će da se vidi i živina, dok izložba nekonvencionalnog stočarstva donosi pčelarstvo i ribarstvo.

Sa sajma navode da će, po svemu sudeći, ove godine posebnu pažnju privući bikovi simentalci, odnosno učesnici takmičenja za najvećeg bika u Srbiji. Prošle godine Jablan, koga sada ponovo dovodi Radenko Jeremić iz Salaša Crnobarskog, nije imao konkurenciju a ove će to biti bik Robi, odgajivača Dejana Takača iz Pačira.

Oba bika „u ring“ ulaze, kako je najavljeno, sa po 1.500 kilograma.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike