Srpska hrana otvara nova vrata

20.05.2023

12:45

0

Sajam su pred uglednim zvanicama, članovima vlada Srbije, Italije i Srpske, diplomatskim korom i godtima iz zemlje i sveta, otvorili ministri poljoprivrede Srbije i Italije

Srpska hrana otvara nova vrata
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

U Novom Sadu otvoren čuveni Sajam poljoprivrede, kome je ove godine partner Italija.

Na Novosadskom sajmu, u godini u kojoj obeležava stogodišnjicu postojanja, svečano je jutros otvoren 90.Međunarodni poljoprivredni sajam. 

Sajam su pred uglednim zvanicama, članovima vlada Srbije, Italije i Srpske, diplomatskim korom i gostima iz zemlje i sveta, otvorili ministri poljoprivrede Srbije i Italije.

-Za Srbiju smo povezani istorijom i kulturom a nadam se i širom budućim poslovnim vezama jer budućnost obe zemlje je poljoprivreda, inovacije i istraživanje. Globalizacija je donela mnoge prednosti sli i probleme, i oni se lakše rešavaju kroz saradnju - istakao je italijanski ninistar Frančesko Lolobriđida.


Srpska ministarka je istakla da je potencijal za saradnju veliki kao i koliko je važan agrar za Vladu Srbije.
-Poljoprivreda je ako ne navažniji, a ono u prvih tri prioriteta Vlade. Na sve načine pokušavamo da mirno i dijalogom rešimo brojne probleme u poljoprivredi. Hvala srpskim domaćinima na istrajnosti u ovim teškim vremenima i poručujem im da vlada na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem radi u njihovom interesu. Uspostavljamo novi način funkcionisanja, kao što je u Evropi, na čijem smo putu pridruživanja. Ali, radimo i na otvaranju novih tržišta, od kojih smo Kinu ovih dana otvorili za naše proizvođače mesa i hrane za kućne ljubimce a soremamo protokole i za druge oblasti - naglasila je ministarka Tanasković.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija, koja je to bila i 2016. i 2019. godine.

 Značajnu podršku najvećoj smotri agrara na Balkanu i šire stigla je od generalnog sponzora – "Globos osiguranja", sponzora "Banke Poštanska štedionica", i partnera kompanija "Al Dahra", "Telekom Srbija"… kao i Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, darodavaca u Poklon-igri…

Na ovogodišnjem Sajmu je 1.100 izlagača iz 27 zemalja. 

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam se održava od 20. do 26. maja. Radno vreme za posetioce je od 9 do 19 časova, osim u petak, 26. maja kada će radno vreme biti od 9 do 16. časova.

Pojedinačne ulaznice staju 700 dinara, dok su u kolektivnim posetama 500 dinara po osobi. Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 350 dinara.

Porodični dan je sreda, 24. maj. Tada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 700 dinara.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

 

Bonus video

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike