Koji sir je najbolji? Izložba autohtonih sireva Balkana ovog vikenda u Beogradu - svoje proizvode će predstaviti 50 izlagača!

29.02.2024

22:35

0

Pored ostalih, biće izložen i sir sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, koji je služen na dvorovima srednjevekovne Srbije

Koji sir je najbolji? Izložba autohtonih sireva Balkana ovog vikenda u Beogradu - svoje proizvode će predstaviti 50 izlagača!
Ilustracija - Copyright RINA

Izložba autohtonih sireva Balkana biće upriličena predstojećeg vikenda, 2. i 3. marta, u Beogradu, kada će svoje proizvode predstaviti 50 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Švajcarske, saopštili su danas organizatori.

Događaj će biti održan od 10 do 22 sata u atrijumu tržnog centra BEO šoping centra, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, a ulaz sa sve posetioce je besplatan.

Na 17. manifestaciji pod zvaničnim nazivom "Balkan Cheese Festival" posetioci će moći da vide i probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva i drugih delikatesa malih mlekara i zanatskih proizvođača, koji se uobičajeno ne mogu naći u prodavnicama.

Prema rečima organizatora, najbolje sireve po kategorijama proglasiće, nakon ocenjivanja, petočlana komisija sačinjena od akademskih eksperata sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pored ostalih, biće izložen i sir sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, koji je služen na dvorovima srednjevekovne Srbije, a posebno mesto imaće sir monaha iz manastira Sukovo na Staroj Planini.

Nastavnici i učenici Mlekarske škole "Dr Obren Pejić" iz Pirota prikazaće proces parenja pirotskog kačkavalja. Na izložbi će u nedelju 18 sati biti dodeljena priznanja za najlepši štand, najlepši tanjir sireva i najbolje predstavljanje sireva, kao i priznanje za inovaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike