Karlsberg ide na višu cenu svuda i veći rast u Aziji

12.12.2023

14:56

0

Danci i za 2024. najavljuju nastavak rasta cene zlatne tečnosti

Karlsberg ide na višu cenu svuda i veći rast u Aziji
Ilustracija - Copyright Pixabay

Novi izvršni direktor danskog proizvođača piva „Karlsberg“ Jakob Arup-Andersen je izjavio da će njegova kompanija u 2024. godini nastaviti da podiže cene piva i truditi se da podstakne rast u Aziji da bi nadoknadila gubitak tržišta u Rusiji.

Ruska vlada je u julu privremeno zaplenila udeo stranog vlasništva u "Danon Rusija" i pivari "Baltik" kao odgovor na to što su ruske podružnice nemačkog "Unipera" i finskog "Fortuma" stavljene pod državnu kontrolu u aprilu.

Jakob Arup-Andersen je rekao da će cene „Karlsbergovih“ piva i nadalje rasti u 2024. godini kako bi firma pokrila sve veće ulazne troškove, ali poskupljenje će biti nešto blaže nego u prethodne dve godine, prenosi „Blumberg“.

Kompanija planira da poveća asortiman bezalkoholnih piva i piva sa niskim sadržajem alkohola, dodao je Arup-Andersen, rekavši da bi bezalkoholna piva u nordijskim zemljama mogla da zauzmu čak 10 odsto tržišta u narednih pet godina.

Šef „Karlsberga“ je istakao da se zalaže za povećanje investicija u tržišta koja brzo rastu - u zemlje kao što su Kina, Vijetnam i Indija.

Ruska vlada je u julu zaplenila „Karlsbergovo“ preduzeće „Baltika“ koje je zapošljavalo oko 8.400 ljudi i imalo udeo od 13 odsto u ukupnim prihodima „Karlsberga“, podsetio je  Arup- Andersen, bivši bankar kompanije „Goldman Saks“.

Izrvšni direktor „Karlsberga“ koji je na ovu dužnost stupio 1. septembra je najavio da će u februaru saopštiti više detalja o poslovnoj strategiji kompanije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike