Vojvodina i Zlatibor u jednom - u sred Beograda na 5. Good Food & Wine (FOTO/VIDEO)

01.07.2023

19:53

0

Autor: 24sedam

„Mesto dobrog ukusa“, kako je ove godine naziv događaja, zapravo je peto izdanje "Good Food & Wine" festivala na kome su se srele kulinarske tradicije cele Srbije ali i šire

Vojvodina i Zlatibor u jednom - u sred Beograda  na 5. Good Food & Wine (FOTO/VIDEO)
Peti Good Food & Wine Festival - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Na beogradskoj Sava promenadi danas je održan, po peti put, "Good Food & Wine" festival. Posetioci su imali lepu priliku da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona, i na opipljiv način u najboljem smislu te reči, na jednom mestu osete turistički potencijal Srbije.

A na probu, štaviše i za poneti, bilo je pršute, sir, med, sokova od posebnog voća, rakija i vina od velikih i malih proizvođača, i poljoprivrednih gazdinstava iz različitih delova Srbije, BiH ali i daleke Francuske.

- Imamo Vojvođanski i Zlatiborski korner i to je prilika redovnim posetiocima ali i domaćim i stranim turistima, da osete duh dva različita kraja Srbije u centru Beograda - rekla je Milena Ivković, pr menadžer firme „Spektar“, koja je organizovala festival.

Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi,  brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević , samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija održava.

- Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje   - navela je Vićentijević.

Uz probu lokanih đakonija, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“, bogatstvo svog glasa pokazala je mlada operska pevačica Ivana Barišić,  akustično veče imali su Vanja Cenić i DJ Luiđi…

Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači a neku od 10.000 nagrada na tomboli i srećni posetioci.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike