Premija za mleko za treći kvartal ostaje 10 dinara

22.11.2022

14:56

0

O iznosu premije za sledeću godinu razgovaraće se u toku januara, kaže predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Vukašin Baćina

Premija za mleko za treći kvartal ostaje 10 dinara
Mleko - Copyright Unsplash

Premija za mleko za treći kvartal ove godine ostaje 10 dinara za litar, a o iznosu premije za sledeću godinu razgovaraće se u toku januara, rekao je danas predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Vukašin Baćina nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede.

On je kazao da je reč o prvom sastanku sa novom ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković i da je prihvaćeno nekoliko zahteva.

- Izneli smo neke naše probleme i zahteve, a ministarka je to prihvatila. Dosta stvari smo dogovorili, a nešto je ostalo da dogovaramo u nekom narednom periodu - rekao je Baćina.

On je istakao da su prihvaćeni zahtevi za kontrolu uvoza svinjskog mesa.

- Što se tiče stočarstva dogovorili smo da se kontroliše uvoz svinjskog mesa kako ne bi doveli u probleme ni naše potrošače, ni naše proizvođače, a ni naše klaničare - naglašava Baćina.

Ministarka je obećala, navodi Baćina, da će do kraja godine biti isplaćeni podsticaji za mehanizaciju.

- Ministarka je čvrsto obećala da će do 31. decembra biti sve isplaćeno kao što sam rekao za krave muzare, za sistem krava-tele, kao i za mehanizaciju, ali i za suncokret, doplata od sedam dinara po kilogramu - rekao je Baćina.

Što se tiče isteka zabrane za izvoz mleka, koja ističe 30. novembra, Baćina kaže da o tome nisu razgovarali ovom prilikom.

- O toj zabrani izvoza mleka nismo pričali, ali jednostavno da li da se ukine ili ne mleka nema, tako da se mi proizvođači više ne plašimo da će mleko biti jeftino - zaključio je Baćina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike