Premije za mleko biće isplaćene do kraja godine

04.11.2022

14:19

0

Ministarka poljiprivrede sastala se sa predstavnicima Saveza proizvođača agroprivrede Srbije

Premije za mleko biće isplaćene do kraja godine
Stižu premije za mleko - Copyright RINA

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je sa predstavnicima Saveza proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) o aktuelnim problemima u agraru i obećala da će premije za mleko za drugi i treći kvartal ove godine biti isplaćene do kraja 2022. godine.

U Ministarstvu poljoprivrede je rečeno Tanjugu da je na sastanku, koji je održan ove nedelje, poljoprivrednicima, članovima SPAS-a, rečeno da ministarstvo radi na uvođenju sistema elektronske uprave u agraru, što će doprineti bržoj obradi dokumentacije prispele na državne konkurse za poljoprivrednike i ažurnijoj isplati sredstava koja se dodeljuju po tom osnovu.

Predsednik Upravnog odbora SPAS-a Zoran Milićević rekao je Tanjugu da su ova obećanja od ministarke dobili nakon što su se požalili na neravnomernu islatu premija za mleko, jer su neki proizvođači dobili novac za treći kvartal, a nekim proizvođačima još nije isplaćena premija za drugi kvartal.

Milićević je dodao da su članovi SPAS-a tražili državne podsticaje po grlu stoke i pomoć za nabavku priplodnog materijala.

- Stočni fond nam je uništen, a trebalo bi da se vratimo na nakadašnje pozicije, kada je Srbija izvozila mleko, mlečne proizvode i meso - rekao je Milićević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike