Nastavak izvoza pšenice u Albaniju u okviru Otvorenog Balkana

15.03.2022

13:46

0

Ministarka poljoprivrede Albanije Frida Krifca održala je danas u Beogradu sastanak sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem

Nastavak izvoza pšenice u Albaniju u okviru Otvorenog Balkana
Copyright Foto: Pixabay/ Pexels

Ministarka poljoprivrede Albanije Frida Krifca izjavila je danas u Beogradu da se ove nedelje nastavlja izvoz srpske pšenice i kukuruza u tu zemlju i istakla da je to još jedna pozitivna strana regionalne inicijative Otvoreni Balkan.

Krifca je danas u Beogradu održala sastanak sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame.

- Na sastanku jutros u Beogradu sa ministrom Nedimovićem potvrdili smo prednosti koje nam pruža Otvoreni Balkan i utvrdili još jednom koje su to pozitivne strane koje Otvoreni Balkan pruža - rekla je Krifca Tanjugu.

Kako je navela, najbitnije je da su dve strane još jednom potvrdile da albanske i srpske kompanije nastavljaju saradnju.

- Ove nedelje produžava se saradnja kada su u pitanju realizacija ugovora oko izvoza i uvoza i pšenice i kukuruza. Ovo je primer funkcionisanja i u vreme kriznih situacija kao što je rat - rekla je Krifca Tanjugu.

Takođe, iz Ministarstva poljoprivrede Srbije su jutros poručili da će ugovorene količine pšenice i kukuruza, pre zabrane izvoza, biti realizovane u najkraćem roku.

- Zemlje inicijative Otvoreni Balkan, kao i druge susedne zemlje, mogu računati na Srbiju kao pouzdanog partnera u vreme velikih izazova u sektoru hrane - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Srbija u najkraćem mogućem roku dozvoliti izvoz ugovorene pšenice u Albaniju i dodao da će biti isti slučaj sa svakom zemljom u regionu.

- Srbija svega ima dovoljno, a to znači da će biti i za zemlje u regionu - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike