Školarcima u Vrčinu preti opasnost: Nadvožnjak koji ih vodi do škole je pun rupa i ulegnuća! (FOTO/VIDEO)

06.10.2021

18:15

0

Pojedini roditelji, koji žive u blizini ove škole, istakli su za 24sedam da nemaju alternativni put, i da strahuju za bezbednost svoje dece

Školarcima u Vrčinu preti opasnost: Nadvožnjak koji ih vodi do škole je pun rupa i ulegnuća! (FOTO/VIDEO)
Nadzvožnjak, Vrčin, nezbezbedan put, školarci 24sedam D. R. 3 - Copyright 24sedam/D. R.

Školarcima u Vrčinu put do Osnovne škole "Sveti Sava" popločan je pohabanim nadvožnjakom, punim rupa i ulegnuća, zbog čega roditelji svakodnevno strahuju za bezbednost svoje dece, jer ovaj pešački, odnosno putnički most, godinama unazad propada. 

Ovu obrazovnu ustanovu, koja se nalazi u Beogradskoj ulici, pohađaju đaci od 1. do 4. razreda, tačnije deca uzrasta od sedam do 10 godina. 

Pojedini roditelji koji žive u blizini ove škole istakli su za 24sedam da nemaju alternativni put i da  strahuju za bezbednost svoje dece.

- Mnoga deca idu sama do škole, a znate kakvi su mališani, u igri se gurkaju i trčkaraju. Pitanje je samo kada će neko dete da se saplete o neku izraslinu na putu ili da mu upadne noga u rupu, pa da padne, povredi se, ili još gore, da izleti na put - požalila se majka Danica A, majka deteta koje pohađa drugi razred ove škole. 

Ona ističe da nadvožnjak uopšte nije bezbedan, pogotovo kada je hladnije vreme, zbog kiše i snega.

https://www.youtube.com/watch?v=XjZQIcxvhvs

- Kada dođe zima, sneg prekrije rupe i trotoar bude klizav. Jezivo je, meni je uvek mučno da vodim decu tuda! Put je opasan i za starije, jer i oni mogu da se okliznu i izvrnu nogu. Nisu samo deca ugrožena - napominje naša sagovornica.

Kada je reč o potencijalnoj rekonstrukciji ovog nadvožnjaka, Danica kaže da ona u planu ne postoji.

- Nadvožnjak i sam trotoar nisu taknuti više od 35 godina, a iz godine u godinu situacija je sve gora i gora - zaključuje ova Vrčinka. 

Roditelji čija deca pohađaju ovu osnovnu školu u Vrčinu pitaju se kada će prestati da budu građani drugog reda, i kada će opštinska vlast početi da misli o bezbednosti mališana, kojima je život svaki dan ugrožen.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike