Slučaj prevrtanja vozila na krov: Rupe na prestoničkim ulicama "pojele" dva automobila (FOTO)

07.11.2020

18:24

0

Ove nesvakidašnje scene na beogradskim ulicama dogodile su se u razmaku od samo nekoliko sati, a u obe nezgode nije poznato da li je bilo povređenih

Slučaj prevrtanja vozila na krov: Rupe na prestoničkim ulicama "pojele" dva automobila (FOTO)
Copyright Twitter/Ne davimo Beograd/Befunky

Dva slučaja upadanja automobila u rupe na donjem Dorćolu obeležila su današnji dan u Beogradu.

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se dve fotografije vozila na kojima se vidi kako su se oba automobila prevrnula na krov u Ulici Cara Dušana, čija se rekonstrukcija polako privodi kraju, a čiji je potez od Prve beogradske gimnazije do Kapetan Mišine ulice nedavno pušten u saobraćaj.

– Četvrta sezona “Stranger things” kao da se snima u Beogradu – prokomentarisali su iz Inicijative “Ne davimo Beograd”.

Pročitajte još:

Ove nesvakidašnje scene na beogradskim ulicama dogodile su se u razmaku od samo nekoliko sati, a u obe nezgode nije poznato da li je bilo povređenih, kao ni kako je do slučaja došlo.

Povodom “kratera” na prestoničkim ulicama svojevremeno je za 24sedam govorio i stručnjak za bezbednost saobraćaja, Milan Vujanić, koji je istakao da je put dobar prvenstveno ukoliko je njegova izrada kvalitetna.

Milan Vujanić Printscreen/TV KCN

– Vozač kada naleti na rupu može da izgubi stabilnost i kontrolu nad vozilom i, u najgorem slučaju, može ubiti nekoga ili sebe, ali i oštetiti vozilo pri udaru u rupu ili udarom u objekat pored puta. Zbog toga je i zakonski regulisano da put ne sme da bude takav da onemogućava bezbedan saobraćaj, a to znači da rupe nisu prihvatljive. Onog momenta kada se pojavi rupa, ako ne može trenutno da se otkloni, onda mora da se postavi znak, kako bi se vozačima skrenula pažnja da vode računa – kaže Vujanić.

Procedura za nadoknadu štete u slučaju oštećenja vozila

Nakon kontakta sa udarnom rupom na putu, ukoliko dođe da vidnog oštećenja nekog dela vozila, trebalo bi pozvati saobraćajnu policiju, koja uz uviđaj i foto dokumentaciju sačinjava zapisnik. Ukoliko saobraćajna policija ne bude u mogućnosti da izađe na teren u doglednom periodu, potrebno je obezbediti dva svedoka i detaljnu foto dokumentaciju oštećenja vozila i udarne rupe, u sopstvenoj režiji. Zatim, sa zvaničnim zapisnikom, potrebno je da se u osiguravajućem društvu zatraži procena štete. Sa zapisnikom i procenom štete, građani potom treba da se obraćate komunalnom preduzeću zaduženom za održavanje deonice puta na kom se šteta dogodila, sa zahtevom za nadoknadu štete.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike