Neimari će "okupirati" Vračar: Evo kada će početi radovi na platou kod Hrama Svetog Save (FOTO)

10.11.2023

11:51

0

Šapić je najavio i izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici

Neimari će "okupirati" Vračar: Evo kada će početi radovi na platou kod Hrama Svetog Save (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas početak izgradnje platoa ispred Hrama Svetog Save i garažu u Skerlićevoj ulici i rekao da će realizacijom tih projekata Beograd dobiti plato koji će biti u skladu sa lepotom i važnošću koju sam hram nosi.

- Uređenje platoa ispred Hrama Svetog Save je, možemo da kažemo, decenijska priča. Mislim da je ovo jedan od najlepših pravoslavnih hramova na svetu. Hram kakav danas imamo, zaslužuje jedan potpuno drugačije uređen prostor na platou ispred njega - saopštio je Šapić predstavnicima medija ispred Hrama Svetog Save.

Beoinfo
 

Dodao je da je pripremni proces trajao dve, tri godine kako bi se usaglasile potrebe građana i kako bi bio u skladu sa arhitekturom.

- Na kraju smo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom usaglasili konačne stavove kako treba ovaj plato da izgleda po projektu akademika Mitrovića i profesora Miljkovića. Očekujemo da u toku 2024. godine konačno krenemo sa radovima i da ovaj plato ispred hrama Svetog Save zaista postane simbol ovog dela Evrope - istakao je Šapić.

Beoinfo
 

On je dodao i da se u delu između objekta Narodne biblioteke Srbije i Skerlićeve ulice, planira izgradnja objekta javne podzemne garaže.

- Postoji velika potreba da ovaj deo grada dobije garažu, jer na Vračaru i u ovom delu centra grada imamo veliki problem parkiranja. A naravno, i kada budemo ovaj plato uredili onako kako on treba da izgleda, biće daleko veći broj ljudi koji će ovde da dolaze i biće daleko veća potreba za parkiranjem - rekao je Šapić.

Šapić je objasnio da će garaža brojati oko 370 parking-mesta.

- Očekujemo da u sledećoj godini krenemo sa njenom izgradnjom i da kako budemo završili plato, da nedugo zatim bude gotova i garaža. Mislim da ćemo sa ta dva projekta, zaista ovom delu grada dati jedan potpuno nov izgled, a da će on dobiti ono što mu je zaista potrebno - rekao je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike