Šapić obišao radove u Bloku 42: Očekujem da prvi autobusi krenu sa nove stanice u januaru! Biće najlepša pored lisabonske (FOTO)

07.11.2023

11:54

0

Autor: L. Đ. T.

Biće pored lisabonske najveća i najbolja autobuska stanica u Evropi, kaže Šapić

Šapić obišao radove u Bloku 42: Očekujem da prvi autobusi krenu sa nove stanice u januaru! Biće najlepša pored lisabonske (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i član Privremenog organa Nikola Nikodijevic obišli su danas radove na izgradnji nove autobuske stanice u novobeogradskom bloku 42.

Šapić je tom prilikom izjavio:

-Bili smo ovde pre mesec dana, ministar Mali, direktor BAS-a i ja, obišli smo prolazno vreme radova. Pre dva meseca smo gordijev čvor raspetljali i uspeli da uđemo u ponovne radove koji su započeti 2017. ili 2018. Vidite da sve ide svojim tokom, u januaru očekujem da ćemo biti u prilici da sav autobuski saobraćaj prebacimo ovde. Pre god dana kad sam dosao sam rekao da ćemo rešiti ovaj problem. Do rešenja smo došli. Kada bude stanica gotova u punom kapacitetu, infrastrukturni kapacitet koji će trajati još godinu godinu i po dana, izgradnja stanićne zgrade, kad završimo i železničku stanicu ovde na Novom Beogradu, biće pored lisabonske najveća i najbolja autobuska stanica u Evropi. Očekujem da ćemo u januaru pustiti prve autobuse. Očekujem da sve ide svojim tokom i da Beograd dobije pravu stanicu kakvu zaslužuje. Drago mi je da sam deo gradske uprave koja je dala svoj doprinos da se preseče ovaj gordijev čvor, da konačno grad dobije ono sto zaslužuje.

Kružni tokovi gde god mogu

 

Šapić je takođe izjavio da će proširivati ulice gde god mogu.

-Potrudićemo se da gde gode možemo umesto semafora da stavljamo kružne tokove. Oni su standard svuda u Evropi, ubrzavaju saobraćaj. Dva kružna toka smo napravili na Bežaniji i tamo su pre stalno bili čepovi, a sada više nisu. Ako želimo da primenjujemo evropske standarde, tamo uglavnom nema dvosmernih ulica već uglavnom jednosmerno što omogućava bolji protok saobraćaja i više mesta za parking.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike