Šapić: U najkraćem roku moramo da rekonstruišemo bazen na Banjici, kao i da što pre pređe pod upravu Grada

03.11.2023

13:42

0

Šapić je najavio izgradnju novih bazena u Borči, Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, Altini

Šapić: U najkraćem roku moramo da rekonstruišemo bazen na Banjici, kao i da što pre pređe pod upravu Grada
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas SC „Voždovac” i najavio da očekuje da sledeće godine počne rekonstrukcija bazena na Banjici, kao i samog Sportskog centra, te da će Grad Beograd preuzeti upravljanje nad tim objektom.

- Problem u vezi sa ovim objektom mora sistemski da se rešava, odnosno da u potpunosti pređe pod upravu Grada Beograda. U tom slučaju imao bi isti status kao SC „11. april”, „SC „Milan Gale Muškatirović” ili SC „Tašmajdan”. Opštine jednostavno nemaju kapacitet za upravljanje bazenima jer su svi bazeni neprofitabilni. Najhitnije ćemo uraditi projekat rekonstrukcije i sanacije objekta u kojem se bazen nalazi jer ne smemo da dozvolimo da zatvoreni bazen SC „Voždovac” ne radi duže vreme. Ne kažem to samo zbog Vaterpolo kluba „Partizan”, koji je simbol našeg i svetskog vaterpola, već i zbog svih ljudi koji žive u ovom delu grada - rekao je Šapić.

Kako je rekao, Grad je pokušao da „zbrine” svu decu na drugim gradskim bazenima, a od ponedeljka će pustiti u rad srednji bazen SC „Voždovac”.

- Dakle, što hitnije bi trebalo da se uradi projekat kako bi što pre, ako može već u toku sledeće godine počela rekonstrukcija. Nije u pitanju samo VK „Partizan”, već čitav ovaj deo grada koji nema druge bazene. Uopšteno govoreći, Beograd ima problem sa bazenima i zbog toga nam je cilj da u narednom periodu rekonstruišemo i povećamo kapacitet „11 aprila” koji pokriva opštine Surčin, Novi Beograd, Zemun, pa čak i Čukaricu zbog Mosta na Adi - naglasio je Šapić.

Najavio je izgradnju novih bazena u Borči, Mladenovcu, Grockoj i Barajevu, Altini.

- Uglavnom je reč o bazenima u prigradskim opštinama. Neki od njih će biti zatvoreni, neki otvoreni, ali uz mogućnost postavke balona zimi - precizirao je Šapić.

Cilj je, kako je istakao, da se na Banjici čitav prostor od stadiona, sportske hale, teniskih terena i plivališta konačno organizuje na kvalitetan način.

- Mora da se napravi interna saobraćajnica sa trotoarima zbog bezbednosti dece, te da se uvede red kada je parkiranje automobila u pitanju. Očekujem da već sledeće godine imamo konkretna rešenja i početak radova, a na zadovoljstvo korisnika. Preciznije informacije ćemo imati kada se uradi prvo idejno rešenje, ali svakako će se raditi prioritetno, da bi deca imala gde da treniraju - rekao je Šapić.

On je rekao da je tokom leta podeljeno gotovo 200.000 besplatnih kartica za korišćenje gradskih bazena.

- To je svakako jedna od najuspešnijih akcija koje smo sproveli jer su svi bazeni bili izuzetno posećeni tokom leta. Zbog toga moramo da izgradimo još bazena, jer smo u poređenju sa evropskim gradovima slične veličine u velikom deficitu. To je svakako jedan od razloga zbog kojeg ne smemo da dozvolimo da bazeni SC „Voždovac” ne rade duže vreme. Beograd je ostao bez jednog bazena i moramo da se snalazimo tokom određenog vremenskog perioda i pronađemo termine za škole plivanja i druge sportove. Bazen nije lako sagraditi i održavati, nema dovoljno stručnih ljudi, ali ipak moramo da radimo na povećanju kapaciteta gradskih bazena. Zbog toga sam danas došao na bazen SC „Voždovac”, jer svakako nismo trajno rešili problem, ali smo umanjili štetu. Prvom prilikom, kada bude formalno moguće, ovaj bazen će preći u nadležnost Grada Beograda - zaključio je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike