Mali: Srbija neće zaostajati za drugima, Prokop će biti povezan sa metroom, a unapredićemo i prilaze

23.10.2023

07:33

0

Da nismo izgradili stanicu ne bismo mislili o javnom prevozu

Mali: Srbija neće zaostajati za drugima, Prokop će biti povezan sa metroom, a unapredićemo i prilaze
Copyright Tv Pink Printscreen

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da Srbija više neće zaostajati za drugim zemljama i da će stvari koje se čine nemoguće biti ispunjene, što samim tim podrazumeva bolji razvoj Srbije, ali i veće investicije.

"Prokop će biti povezan sa sistemom metroa. Urađena je studija, a kompanija iz Engleske napravila je analizu saobraćaja u Beogradu u narednih 30 godina. Prva linija metroa koja se smatra najopterećenijom će prva biti rešena. Tako će metro biti povezan sa Prokopom i sa ostalim linijama i Beovozom", rekao je Mali za Pink.

On je rekao da se ne mogu jednom linijom rešiti svi problemi.

-Do tada ćemo unaprediti javni prevoz do Prokopa, a do 2025. godine imaćemo i prilaz sa autoputa,To je ono o čemu smo govorili. Da nismo izgradili stanicu ne bismo mislili o javnom prevozu. Jedna investicija vuče drugu. Evo, pogledajte Beograd na vodi - niko nije verovao u tu investiciju, a ona sada za sobom vuče nove projekte", dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, nova autobuska stanica će biti funkcionalna i povezana i sa stanicom na Novom Beogradu, a istakao je da su pre uvođenja brzog voza "Soko" mnoge stvari koje su danas realne bile nezamislive. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike