Detaljan vodič za putnike: Kako najlakše stići do nove železničke stanice "Beograd Centar" poznatije kao "Prokop"? (MAPA)

20.10.2023

16:45

0

Autor: 24sedam

Nalazi se na Savskom vencu, između auto-puta Beograd-Niš i Hajd parka, a da bi stigli do njega možete koristiti autobuske linije 34, 36 i 38L

Detaljan vodič za putnike: Kako najlakše stići do nove železničke stanice "Beograd Centar" poznatije kao "Prokop"? (MAPA)
Copyright Printscreen/Google Maps Tanjug/Srbija voz

Nova stanica "Beograd Centar", popularnije nazvana "Prokop", biće otvorena danas u 18 časova. Posle gotovo pet decenija očekivanja, Beograd će imati centralnu železničku stanicu kakvu zaslužuje, a ako se pitate kako da stignete do nje, evo nekoliko saveta.

"Prokop" se nalazi na Savskom vencu, između auto-puta Beograd-Niš i Hajd parka, a da bi stigli do njega možete koristiti autobuske linije 34, 36 i 38L.

Linija 34 povezuje Senjak i Pere Velemirovića u Rakovici i prolazi kroz "Prokop". Linija 36 pravi krug preko Slavije i Autokomande, dok 38L povezuje Pogon Kosmaj sa "Prokopom". Što se tiče učestalosti, linija 34 saobraća svakih 20 do 35 minuta, 36 na svakih 10 minuta, a 38L svakih 30 minuta.

Ukoliko preferirate trolejbuse, možete koristiti linije 40 i 41. Međutim, imajte na umu da će vam biti potrebna kraća šetnja, jer trolejbus ne staje direktno ispred stanice "Beograd Centar", već silazite na stajalištu kod Ortopedskog zavoda.

Ako dolazite automobilom, evo nekoliko pravaca do Prokop stanice

Iz centra grada

Nakon Mostarske petlje kod Ortopedskog zavoda, skrenite levo.

Printscreen/Google Maps
 

Iz pravca Novog Beograda

Preko Gazele postupite kao iz centra. Ako prelazite Most na Adi, iz Bulevara vojvode Putnika skrenite desno kod Hajd parka.

Printscreen/Google Maps
 

Iz pravca Vidikovca

Postupite kao kada dolazite iz Novog Beograda, skrenite desno kod Hajd parka.

Printscreen/Google Maps
 

Auto-putem iz pravca Niša

Nakon Mostarske petlje, držite se desne strane i skrenite u Bulevar vojvode Putnika. Zatim, skrenite levo kod Cube team d.o.o. ka Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića i blago desno kod Ortopedskog zavoda.

Printscreen/Google Maps
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike