Nove izmene na računima "Infostana": Građani će od 1. jula plaćati i ovu stavku!

28.06.2023

18:15

0

Građani su do sada plaćali račune za Infostan bez provizije, jer ih je subvencionisao Grad Beograd

Nove izmene na računima "Infostana": Građani će od 1. jula plaćati i ovu stavku!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube potrosacki savetnik

Prilikom uplate računa za "Infostan" građani će od 1. jula plaćati proviziju, a odluka o tome doneta je na osnovu Odluke usvojene na sednici Skupštine grada Beograda 13. aprila ove godine.

Bankarska naknada za uplate putem platforme eSanduče će iznositi 50 dinara po transakciji, bez obzira na iznos uplate, navodi se u obaveštenju JKP "Infostan".

Građani su do sada plaćali račune za Infostan bez provizije, jer ih je subvencionisao Grad Beograd, a od 1. jula će morati sami da plaćaju tu proviziju na šalteru pošte ili banke.

Pružaoci platnih usluga će iste tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom. Infostan je početkom juna obavestio građane o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji Beograda kao i da je ona objavljena u Službenom listu grada Beograda broj 23/23 od 13. aprila.

- S obzirom na navedeno, obaveštavamo vas da JКP "Infostan tehnologije" počev od 1. jula nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice. Istu će naplaćivati pružaoci platnih usluga pri prijemu uplata u skladu sa svojom tarifom naknada za usluge fizičkim licima - naveo je "Infostan".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike