Baletanke, uspomena na malu balerinu, i najpotresnija scena ispred škole: Tišinu presecaju jecaji i suze (FOTO)

04.05.2023

10:14

0

Ne mogu drugovi da veruju da neke od svojih vršnjaka, sa kojima su provodili bezbrižne školske dane, neće nikad više videti

Baletanke, uspomena na malu balerinu, i najpotresnija scena ispred škole: Tišinu presecaju jecaji i suze (FOTO)
Građani odali počast - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Jutro posle masakra na Vračaru, ispred škole gde je ubijeno devet osoba, građani, prijatelji nastradalih i članovi porodica dolaze da odaju počast.

Pale sveće, ostavljaju cveće i plišane igračke, a baletanke okačene na ogradi škole ovog jutra su posebno potresan prizor.

U znak sećanja na jednu od ubijenih devojčica, malu balerinu, čija je mladost prekinuta pucnjima iz pištolja!

Muk koji je zahvatio celu Srbiju posle nezapamćenog zločina, najjači je oko škole ovog jutra, gde tišinu presecaju poneki jecaj i plač.

Ne mogu drugovi da veruju da neke od svojih vršnjaka, sa kojima su provodili bezbrižne školske dane, neće nikad više videti, i potresnim porukama opraštaju se od njih.

Krvavi pir dečak K .K. započeo je juče u jutarnjim časovima, kada je odmah sa ulaza, sa daljine od 14 metara, ubio čuvara Dragana Vlahovića hicima iz očevog pištolja. 

U holu škole zapucao je, zatim, na dve devojčice koje su bile dežurne. Jednoj je pucao u glavu, a drugu je pogodio u noge. 

Crni bilans njegove pucnjave je osmoro mrtve dece i jedan radnik obezbeđenja. Šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i "Tiršovoj".

Maloletni K. K. (13), koji je izvršio ovaj zločin, učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

Devojčica sa povredom glave je u veoma teškom stanju i lekari se bore za njen život.

- Devojčica koja je juče hitno operisana zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom je stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve što mogu da je održe u životu, ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena - rekao je novinarima Tanjuga v. d. direktora Klinike u Tiršovoj Dučić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike