"Jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje": Vučić tuguje za nastradalima u masakru na Vračaru

04.05.2023

09:19

0

U pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj

"Jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje": Vučić tuguje za nastradalima u masakru na Vračaru
Copyright Tanjug printscreen

Ovo je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje - ovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o masakru u školi na Vračaru, gde je ubijeno osam učenika i čuvar škole.

- Izražavam saučešće porodicama ubijene dece, porodici ubijenog radnika obezbeđenja - poručio je on u objavi na Instagram nalogu.

- Srbija je u tuzi ujedinjena, ta tuga je tolika da je ne pamtimo... Ali, kada smo u tuzi ujedinjeni moramo da sagledavamo uzroke i odgovornost svakog od nas, da tražimo rešenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikad više ne ponovi - rekao je Vučić tokom jučerašnjeg obraćanja.

U pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Maloletni K.K. (14) koji je izvršio ovaj zločin učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole, pošto je sam pozvao policiju.

Dosadašnja istraga je pokazala da je mesec dana planirao krvavi pir, kao i da je imao spisak učenika za odstrel, mapu škole, dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike