Doček Nove godine svetskih razmera u Beogradu na vodi! Nastup Željka Joksimovića za pamćenje (FOTO/VIDEO)

31.12.2022

20:33

0

Autor: 24sedam

Čak 20 spratova Kule Beograd zasijao je u ponoć istovremeno, jer se sa neverovatnih 180 pozicija vatromet vinuo u vazduh i obasjao nebo iznad Save

Doček Nove godine svetskih razmera u Beogradu na vodi! Nastup Željka Joksimovića za pamćenje (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Novu 2023. godinu Beograd dočekao na senzacionalan način! 

Vatrometom iznad Skupštine Srbije, Beograđani i gosti ispratili su u srpskoj prestonici staru i dočekali Novu godinu. Takođe je upriličen spektakularan doček na Savskoj promenadi.

Nakon odbrojavanja poslednjih 10 sekindi, tačno u ponoć, iz pravca Takovske ulice ispaljen je veliki vatromet, čime je obeležen početak 2023. godine.

Više hiljada ljudi, među kojima je najviše omladine, ali i dosta stranaca, starijih i roditelja sa decom, uživali su u pirotehničkom spektaklu koje je obasjao vedro nebo iznad Beograda.

Okupljene su tokom noći zabavljali domaći izvođači di-džej Mike Ride, Zera, Gazda Paja, kao i Nući i Voajaž, a u ostatku noći okupljenima ispred Skupštine pevaće Teodora Džehverović. U beogradu na vodi su nastupili Marko Louis, Jelena Tomašević i Željko Joksimović.

Željko Joksimović nastup počeo hitom "Ljubavi"

Čuveni pop pevač  i kompozitor Željko Joksimović, počeo je jedan čas pre ponoći nastup na dočeku na Savskoj promenadi, gde će sa Beograđanima ući u Novu 2023. godinu. 


Joksimović je nastup počeo hitom "Ljubavi", čime je izazvao oduševljenje među posetiocima, koji su zakrčili plato pored Starog savskog mosta. 


- Jesmo li spremni da ovako dobro raspoloženi uđemo u Novu godinu? - poručio je Joksimović, uz gromoglasnu odobravanje mnogobrojne publike. 

Marko Louis otvori doček

Marko Louis "otvorio" je najveseliju noć u godini, a Jelena Tomašević nastavlja u veselom ritmu.

- Ima vas već, puna kuća - rekao je Luis kada je oko 20.30 sa svojim pratećim bendom izašao na veliku pozornicu, na platou pored Starog savskog mosta.

Luis je svirku počeo sa "Pandorom", prišavši potom rubu bine uz poziv prisutnima da se aplaudiranjem u ritmu malo zagreju, a potom je zagruvao sa pesmom "Zov".

U Novu godinu će okupljeni na platou ući uz dobro poznate hitove Željka Joksimovića, čiji je nastup ostavljen kao šlag na torti.

Zera ispred Skupštine

Mlađa populacija uglavnom je okupirala plato ispred zgrade Skupštine.

Prva je sa izvođenjem pesama počela Zera, koja je publiku bacila u trans. Na binu je izašla u neobičnom stajlngu, a čim je počela sa prvim stihovima, čuli su se i glasni uzvici iz publike.

Mnogo pažnje je privukao najpre Nući koji je obukao dugačku bundu koja se vukla po zemlji.

Jelena Tomašević podigla sve na noge

Jelena Tomašević je pogrejala atmosferu na beogradskoj Sava promenadi.

Osim na centralnim beogradskim ulicama, doček 2023. godine tradicionalno je večeras organizovan u brojnim prestoničkim restoranima, kafanama i klubovima, a tako je i u Skadarliji gde je slavlje uveliko u toku.

Građani i gosti prestonice već oko 20.30 sati počeli su da pristižu u najpoznatiju gradsku beomsku četvrt, gde atmosferu dodatno "podgrevaju" ulični trubači. Za dobar provod u restoranima zaduženi su orkestri, ali i tamburaši što je tradicionalno slučaj u restoranu "Tri šešira" koji je, prema rečima menadžera Davora Rančića, popunjen do poslednjeg mesta.

Među gostima iz inostranstva je i Ana iz Poljske koja, kako kaže, svaku novu godinu dočekuje u raznim glavnim gradovima, a u Beogradu očekuje mnogo dobrih restorana i druženje sa srećnim ljudima.

Veselje, igra i pesma

Atmosfera u centru Beograda je praznična i ljudi uz pesmu i piće, igraju, slikaju se i vesele.

Među okupljenima ima dosta roditelja sa decom, kao i starijih, ali većinu publike čine mladi. Ispred Pionirskog parka postavljeni su štandovi na kojima mogu da se kupi, voda, sokovi, kafa, kao i različite vrste piva. U ponudi uličnih prodavaca su i kuvano vino, grickalice i šećerne jabuke.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
 

Za saobraćaj je zatvoren Trg Nikole Pašća od strane Kosovske i Vlajkovićeve, kao i Dragoslava Jovanovića, preko Pionirskog parka do Takovske Ispred Starog Dvora nalaze se dežurne ekipe policije i kola Hitne pomoći.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović
 

Vatromet sa 180 pozicija

A da bi doček bio potpun, čak 20 spratova Kule Beograd zasijaće u ponoć istovremeno, jer će se sa neverovatnih 180 pozicija vatromet vinuti u vazduh i obasjati nebo iznad Save.

Bajkovitu noć ulepšava i osam minuta vatrometa, od čega 13 sa novobeogradske obale reke, a bajkovitu noć u Beogradu na vodi upotpunjavaju jedinstveni vatropadi sa Starog savskog mosta i Gazele.

I sve ovo propraćeno muzikom specijalno osmišljenom za ovu priliku.

Ukoliko još niste otišli na ovaj spektakularni doček, ne dopustite da vam drugi prepričavaju magiju pored Save već budite i sami deo najspektakularnijeg dočeka Nove godine u Srbiji!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike