Možda nije najlepše, ali je najviše okićeno drvo u Beogradu: Ovo stablo je simbol snage, a pogledajte kako je bajkovito ispod njega (FOTO)

30.12.2022

08:15

0

U Pionirskom parku okićeno je drvo koje izdaleka privlači pažnju svakom prolazniku

Možda nije najlepše, ali je najviše okićeno drvo u Beogradu: Ovo stablo je simbol snage, a pogledajte kako je bajkovito ispod njega (FOTO)
Okićeni hrast u Pionirskom parku - Copyright 24sedam/Radovan Marković

Novogodišnja rasveta razveseljava ljude i daje posebnu atmosferu pred ovaj praznik, a ono što većina Beograđana voli je kićenje drveća i zgrada po prestonici.

Ove godine je, zbog mera štednje energije, nešto skromnije okićen Beograd, ali svi koji prolaze pored Predsedništva i Starog dvora sigurno će uočiti jedno posebno drvo u Pionirskom parku.

Naime, ovaj park je svake godine ukrašen novogodišnjim svetiljkama, ali ove godine pažnju je privuklo jedno ogromno stablo tik pored dečjeg igrališta u centralnom delu parka.

Stablo je veoma debelo, a obmotano je svetiljkama, koje se onda uzduži visoko duž celog drveta. Šire se po granama, a dosežu skoro do vrha. Iako se ne zna koliko je tačno visoko, može se pretpostaviti da ima barem pedeset metara.

Inače, radi se o hrastu lužnjaku, koji je u hrišćansvu simbol Isusa Hrista kao snage u vremenima teškoća i nemira.

Očigledno je da je u kićenje ovog drveta uloženo puno truda, a ukoliko ga još niste videli, reporteri 24sedam su ga fotografisali za vas.

U svakom slučaju, nadamo se da će vas ove fotografije podstaći da i sami pogledate stablo iz blizine, jer prizor ispod njega izgleda bajkovito.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike