Zagreva se atmosfera pred doček Nove godine: Trubači odzvanjaju Knez Mihailovom, a na Novom Beogradu - spektakl (FOTO/VIDEO)

31.12.2022

19:12

0

Autor: M. Vu.

Gotovo svi prestonički kafići imaju "matine žurke" i Beograđani uživaju u po kojoj čašici žestine, dok na ulici sviraju trubači

Zagreva se atmosfera pred doček Nove godine: Trubači odzvanjaju Knez Mihailovom, a na Novom Beogradu  - spektakl (FOTO/VIDEO)
Copyright Milan Maricic/ATAImages

Zagreva se atmosfera pred doček Nove Godine u Beogradu. U Knez Mihailovoj ulici uveliko traje praznično veselje i ulicom prolazi veliki broj ljudi, koji zastaju i kupuju novogodišnje ukrase. Gotovo svi prestonički kafići imaju "matine žurke" i Beograđani uživaju u po kojoj čašici žestine, dok na ulici sviraju trubači.

Kiosci sa brzom hranom raspoređeni su duž ulice, a ispred su postavljeni barski stolovi.

Neki u kafićima i klubovima, neki u "kućnoj varijanti", a mnogi će u novu 2023. ući uz popularne muzičare pred Narodnom skupštinom i u Beogradu na vodi.

Gužva je velika, a bašte kafića su pune.

Tradicionalno su trubači najveća atrakcija i oko njih je veliki broj ljudi koji uživaju u pretprazničnoj atmosferi.

Videli smo par gospođa koje su uživale i igrale dok su trubači svirali.

Ispred Pionirskog parka postavljeni su štandovi na kojima mogu da se kupi, voda, sokovi, kafa, kao i različite vrste piva. U ponudi uličnih prodavaca su i kuvano vino, grickalice i šećerne jabuke.

Za saobraćaj je zatvoren Trg Nikole Pašća od strane Kosovske i Vlajkovićeve, kao i Dragoslava Jovanovića, preko Pionirskog parka do Takovske Ispred Starog Dvora nalaze se dežurne ekipe policije i kola Hitne pomoći. Najluđa noć prolazi u miru i bez incidenata.

Veliki vatromet na Novom Beogradu

Večeras je na Novom Beogradu bio pravi spektakl. U Blokovima je ispaljen impresivan vatromet i mnogi korisnici društvene mreže Tviter su se ložili da je bio možda najbolji do sada.

- Najlepša tradicija i možda najlepši vatromet do sada - napisala je tviterašica.

U Zemunu četiri di-džeja i kuvano vino

Na Velikom trgu u Zemunu građani su danas ispratili Staru i zagrejali se uz muziku četiri di-džeja, kuvano vino i čaj, probrane restoranske specijalitete i deda Mrazeve za doček Nove 2023. godine, saopšteno je iz Gradske opštine Zemun.

- Sve vreme je vladala sjajna atmosfera, uz probranu ponudu zemunskih ugostitelja, a Zemunci su dolazili porodično u ovaj provod, posle čega će nastaviti na dogovoreni doček. Ideja da okupimo svoje sugrađane, prijatelje, komšije je u potpunosti uspela i drago nam je da je prepoznata i prihvaćena ''iz prve'', što znači da ćemo u ovu tradiciju varoškog okupljanja uložiti još veće napore - izjavio je predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić.

Novu 2023. dočekaćemo bez snega sa temperaturama iznad proseka. Ipak, tradicija se valja ispoštovati, odnosno valja popiti koju čašu kuvanog vina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike