A gde si ti pošao? Čovek na Novom Beogradu šetao po šinama ispred tramvaja: Vozač GSP otkrio kako ih sve ometaju u vožnji!

08.12.2022

18:45

0

Vozači kola umeju da ostave automobil na šinama i tako zaustave pun tramvaj, a dešava se i da vozilo GSP bude zaustavljeno zbog bahatih putnika

A gde si ti pošao? Čovek na Novom Beogradu šetao po šinama ispred tramvaja: Vozač GSP otkrio kako ih sve ometaju u vožnji!
Copyright Printscreen Instagram Moj Beograd

Neobična scena dogodila se danas u Beogradu kada je jedan čovek odlučio da se prošeta po tramvajskim šinama, uprkos tome što se iza njega nalazio tramvaj! 

Sve se, kako piše na društvenim mrežama, dogodilo  na Novom Beogradu a vozač tramvaja je čak i zvonio u znak upozorenja da bi se čovek sklonio. Ali se to nije desilo i on je mirno nastavio da hoda šinama, kao da se ništa ne događa iza njega. 

Međutim, ono što je zanimljivije jeste da je pešak mogao bez problema da nastavi šetnju stazom sa desne strane šina gde je bilo dovoljno mesta. Da li zbog inata ili nekog drugog razloga, tek on je nastavio da se šeta.

Ostavi kola na šinama, pa ode u radnju

Zoran Antić iz Samostalnog sindikata GSP kaže da je ovo baš nesvakidašnja scena, ali da se vozačima gradskog saobraćaja često dešava da ih neko ometa u vožnji.

- To o čemu pričate se baš retko dešava, ali ono što znam je da kod Cvetkove pijace ima jedna prodavnica delova za automobile i svojim sam očima gledao kako vozači kola stanu nasred šina i odu u radnju da traže delove. Naravno, niko od kolega ne želi da ulaze u konflikte, pa onda stoje i čekaju da se vozač pomeri - priča Antić.

Međutim, dodaje on, to nije jedina tačka u Beogradu gde vozači gradskog prevoza imaju probleme.

- Isti problem imamo i sa žutim trakama. Recimo, neko u gradu ide žutom trakom i ti mu sviraš da se pomeri. Ali njega je to iznerviralo što si svirnuo. Obično se u kolima nalazi po nekoliko mladića, pa onda oni krenu za autobusom, i preseku put na prvoj narednoj stanici. Obavezno krive brisače, pokušavaju da uđu u vozilo, razbijaju šoferke... narod je nervozan i mora mnogo takta da se ima - kaže Antić.

Uđe sa velikim psom, pa neće da izađe

Ali, nisu problem uvek vozači drugih vozila. Ponekad i zbog samih putnika vozač GSP-a bude prinuđen da zaustavi vozilo i čeka.

- U poslednje vreme imamo probleme u vezi sa kućnim ljubimcima. Postoji propis koliki pas sme da uđe u vozilo, koliki kavez da bude i slično. I onda uvedu velikog psa. Vozač najljubaznije opomene, ali vlasnik neće da izađe! A svi putnici tada trpe, jer je blokirano vozilo. Kako postoje mere za vozače, tako bi putnici trebalo da znaju da i za njih postoje - objasnio je on.

Meterolozi najavljuju sneg do kraja meseca, Antić dodaje da je i to pojava koju pojedini zloupotrebljavaju da bi ometali rad vozača.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
Ilustracija

 

Padne sneg, dođu problemi

- Dešava se da napada sneg, i onda neko da bi iz svog dvorišta izašao kolima nabaca sneg na očišćen kolovoz. Pa, vozač GSP ne može da prođe - kaže on.

Takođe, dešava se i da školarci gađaju grudvama autobuse iz zabave, pa ponekad čak pukne neko staklo.

- Ima i toga. Ali vozila su pokrivena kamerama pa onda znamo gde se to najčešće dešava. I tada policija reaguje, ili pojača patrole - dodaje on.

Antić objašnjava da su vozači obučeni kako da reaguju u konfliktnim situacijama i da ne izazivaju još veći konflikt.

- Ometanje rada vozila GSP je često odraz nekulture ostalih vozača i ljudi koji to rade. Jer nemaju obzira koliko se u našem vozilu nalazi putnika i da se ne možete tako bahato ponašati - zaključio je on. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike