Ovo je Milan - vozač tramvaja koji je oduševio javnost: Objasnio kako se čitava scena odigrala, a ovo je njegova poruka za Beograđane!

25.10.2022

19:40

0

Moram da priznam da sam malo iznenađen reakcijom javnosti zbog svega ovoga - kazao je on

Ovo je Milan - vozač tramvaja koji je oduševio javnost: Objasnio kako se čitava scena odigrala, a ovo je njegova poruka za Beograđane!
tramvaj kaca rts copy - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/RTS

Vozač GSP-a Milan Bojić juče je na trenutak zaustavio saobraćaj, ali to nije izazvalo negodovanje, već oduševljenje kod svih putnika i prolaznika - pomogao je starijoj sugrađanki da pređe ulicu.

Milan Bojić nije očekivao da će njegov gest izazvati bilo kakve reakcije u javnosti. Do danas nije ni imao Instagram nalog, ali ga je otvorio kako bi se izvinio svim putnicima zato što je zaustavio autobus na minut kako bi pomogao starijoj sugrađanki da pređe ulicu.

- Moram da priznam da sam malo iznenađen reakcijom javnosti zbog svega ovoga, jer mi svi u GSP-u, svi vozači, upravo to radimo svakodnevno. Svakoga dana neko učini po jedno dobro delo, pomogne nekome - naglašava Bojić.

Ističe da su svi vozači, od kočijaša pa do današih dana, uvek bili džentlmeni i da je važno da tako i ostane.

Objašnjava da je vozio autobus u Bulevaru kralja Aleksandra, da je starija gospođa prelazila ulicu i da su joj vozači svirali i ablendovali, a ona je veoma sporim hodom došla do tramvajskih šina koje su na sredini bulevara.

- Ja sam brzo odreagovao, osigurao sam autobus, ukočio i povukao sve sigurnosne sisteme, iskočio i shvatio da moram jednostavno da joj pomognem da pređe, jer veliki je rizik - dodaje Bojić.

Printscreen/RTS
 

Na pitanje šta bi poručio svim vozačima koji ablenduju, trube i nervozni su u saobraćaju, Bojić ističe da je važno strpljenje i da nema nerviranja.

- Moje kolege i ja osam sati svakoga dana vozimo, u saobraćaju smo, verujte mi niko se ne nervira, svako osmeh na lice, pet sekundi neće promeniti život - poručuje Bojić.

A da i sugrađani znaju da iskažu zahvalnost govori to da je dobio kolače od jedne gospođe kojoj je tri puta pomogao da unese u autobus kolica za pijacu koja su bila teška.

- Ona me čekala sat vremena na stanici da bi mi uručila kolače koje sam ja vrlo rado podelio sa svim putnicima koji su bili u mom autobusu - navodi Bojić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike