Fasada na Vidikovcu mogla da ubije nekog: Majstor je jedva dotakao, a onda se obrušilo pola zida! (FOTO)

08.12.2022

14:15

0

Autor: 24sedam

Soliteri na Vidikovcu izgrađeni su pre nekoliko decenija, a njihove fasade ostale su netaknute od momenta izgradnje do danas

Fasada na Vidikovcu mogla da ubije nekog: Majstor je jedva dotakao, a onda se obrušilo pola zida! (FOTO)
Fasada na Vidikovačkom vencu - Copyright Prinstcreen/Instagram/serbialive_beograd

Već godinama unazad soliteri na Vidikovačkom vencu ostanu bez čitave fasade čim dune košava ili počne da pada jača kiša.

Ipak, danas je prolaznike zatekao još strašniji prizor čoveka kog drži samo konopac, a koji visi sa jednog od solitera na Vidikovačkom vencu.

Soliteri na Vidikovcu izgrađeni su pre nekoliko decenija, a njihove fasade ostale su netaknute od momenta izgradnje do danas pa nije ni čudo što se ovako nešto desilo.

Oronule fasade nisu retka pojava

Beograđane je u oktobru zaprepastila vest da je na bebu, koja je bila u kolicima, pala fasada u Knez Mihailovoj ulici. Do incidenta je došlo prilikom prolaska četvoročlane porodice kroz pasaž "Milenijum", u Knez Mihailovoj ulici, kada je na bebu u kolicima pao betonski blok.

Na svu sreću, dete je prošlo sa ogrebotinom, ali se veliki broj građana pita ko je odgovoran za ovakvu nezgodu.

Podsetimo, deo fasade koji je pre nekoliko meseci pretio da se obruši u Kondinoj 26 podsetio je stanare Starog grada da je veliki broj zgrada na toj opštini star i da je vreme za njihovu obnovu. 

Dve nedelje u centru grada visio je deo fasade, težak nekoliko desetina kilograma, koji je ugrožavao bezbednost svakog građanina koji bi tuda prošao.

Ipak, na inicijativu opštine Stari grad fasada je sanirana, tačnije postavljena je zaštitna mreža preko terasa ovog stambenog objekta i krova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike