Strava i užas na Novom Beogradu! Soliter u Bloku 62 počeo da tone: Drži ga samo drvena greda, a stanari ogorčeni! (FOTO)

15.11.2022

18:55

0

Prema rečima upravnika ove zgrade Branka Čukovića, problem sa statikom solitera počeo je pre nekoliko godina

Strava i užas na Novom Beogradu! Soliter u Bloku 62 počeo da tone: Drži ga samo drvena greda, a stanari ogorčeni! (FOTO)
Soliter u Bloku 62 počeo da sleže - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Soliter u Ulici Jurija Gagarina 102, koji ima 19 spratova i 78 stanova, godinama se sleže, a da je problem eskalirao, govori i činjenica da su nadležni iz JKP "Gradsko stambeno" pre neki dan morali drvenim gredama da podupru zid kako se ne bi srušio.

Prema rečima upravnika ove zgrade Branka Čukovića, problem sa statikom 44 godine starog solitera u Bloku 62, počeo je pre nekoliko godina. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Kada smo videli da su stepenice počele da se sležu, odmah smo pozvali JKP "Gradsko stambeno", koje je došlo i postavilo drvenu gredu koja drži zid da se ne sruši - priča upravnik za 24sedam.

On je istakao da su im nadležni rekli da je potrebno da stanari angažuju o svom trošku lice koje će im napraviti elaborat sanacije. 

- Tek nakon što mi uradimo elaborat, oni će doći da srede ovaj problem - ističe Čuković, koji smatra da bi nadležni odmah trebalo da saniraju zgradu.
 
Osim problema sa statikom solitera, stanari godinama bitku vode i sa prokišnjavanjem. 

- Godinama nam prokišnjava jedna strana solitera, od vrha pa do prizemlja. To je dovelo do pucanja zidova u pojedinim stanovima i u prizemlju zgrade. Čak nam je i betonski deo fasade otpao pre izvesnog vremena - kaže naš sagovornik.

Takođe, Čuković ističe da su i taj problem stanari rešili, tačnije platili iz svog džepa a  JKP "Gradsko stambeno" nije odgovorilo na pitanja našeg portala  do objavljivanja ovog teksta.

Sličan slučaj i na Medaku 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sa zgrade u Ulici Radovana Simića Cige broj 34 na Medaku početkom avgusta ove godine otpala je fasada, tačnije betonska ploča, i to pravo na zemlju.

Da stvar bude još gora, ta ploča je neko vreme visila sa najviše tačke na zgradi, a zatim se obrušila i završila u dvorištu ovog stambenog objekta, tik uz prozor stanara koji žive u suterenu. 

Iz "Gradskog stambenog" su došli na lokaciju i samo postavili narandžastu traku oko spornog dela zgrade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike