Šapićeva praksa urodila plodom: Radovi u Beogradu se završavaju očas posla!

18.10.2022

19:45

0

Povodom rekonstrukcije prestoničkih ulica nedavno se oglasio i gradonačelnik Beograda Aleksadar Šapić koji je predstavio novi plan za izvođenje radova po glavnom gradu

Šapićeva praksa urodila plodom: Radovi u Beogradu se završavaju očas posla!
radovi(2) - Copyright 24sedam/Tanjug

Raskopane ulice, bageri na svakom ćošku i neimari koji svakodnevno vredno rade slika su današnje prestonice u kojoj se, na iznenađenje velikog broja Beograđana, radovi završavaju čak i nekoliko dana pre predviđenog roka! 

Pa, tako su radovi u Bulevaru despota Stefana, koji su Beograđanima pravi potpuni džumbus i zbog kojih su na posao putovali i više od sat vremena, gotovi su dva dana pred kraja roka! 

Potez od Skadarske do Cetinjske ulice planiran je bio da se završi 20. oktobra, međutim, automobili su slobodno prolazili tuda još sinoć. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Gradski menadžer Miroslav Čučković najavio je da će treća i četvrta faza radova - do Pančevačkog mosta, krenuti na proleće sledeće godine. 

- Ovo je jedna od najfrekventnijih tačaka u Beogradu i 19 linija javnog gradskog prevoza je bilo izmešteno i sada su svi u ritmu u kojem su bili pre. Tako ćemo i na sledećim radovima koje spremamo u Mileševskoj ulici, koja je u lošem stanju. Radovi počinju najverovatnije sutra i trajaće narednih 36. I ovog vikend završavamo radove u Pasterovoj ulici - rekao je Čučković.

Sudbinu "brzog završavanja radova" dočekalo je i stajalište "Trg republike", preko puta Doma vojske, pa se tako linija 27 vratila na staru trasu. 

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Ovim saobraćajnicama se pridružuje i Kej oslobođenja u Zemunu, koji je prošle nedelje zasijao novim sjajem, nakon gotovo godinu dana izvođenja radova, te danas deo starog jezgra ove opštine izgleda mnogo lepše i funkcionalnije. 

Deo ulice koja je rekonstruisana obuhvata potez od Ulice Stevana Markovića do kraja obaloutvrde, u dužini od nepunih 1.100 metara.

24sedam/L. Đ. T.
 

Prilikom rekonstrukcije korišćena je sitna kamena kocka, kao i asflat, a na raskrsnici ulica Zmaj Jovine, Karamatine i Keja oslobođenja formiran je kružni tok, koji će značajno poboljšati odvijanje saobraćaja u ovom delu Zemuna.

Duž ulice zadržan je postojeći drvored, dok su mestimično zamenjena stara stabla.

Nova praksa radova u Beogradu 

Tanjug/Jadranka Ilić
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić 

Povodom rekonstrukcije prestoničkih ulica nedavno se oglasio i gradonačelnik Beograda Aleksadar Šapić koji je predstavio novi plan za izvođenje radova po glavnom gradu. 

- Ubuduće će sva naša javno-komunalna preduzeća, a pre svega "Beograd put", svi naši izvođači i podizvođači kada god mogu raditi u večernjim časovima, subotom i nedeljom, jer ćemo time ubrzati proces završetka javnih radova, naročito presvlačenje ulica asfaltom - kazao je on.

Šapić je, naravno, istakao da neće svi radovi moći da se obavljaju noći, ali da će tako biti kad god se ukaže prilika. 

 - Na taj način se radi u svim civilizovanim zemljama i tako mora biti i u našoj metropoli. Beograđani moraju da imaju prioritet i učinićemo sve što je potrebno da rasteretimo gužve u saobraćaju, pa čak i kad su ovakvi radovi u pitanju. Pokušaćemo i da u jutarnjim i popodnevnim špicevima izbegavamo takve radove kada god to bude bilo moguće i u te svrhe ćemo imati posebnu komisiju u Sekretarijatu za saobraćaj koja će raditi na organizaciji gradilišta, kako bi ljudima u tom delu grada gde se radovi obavljaju olakšali funkcionisanje dok se radovi ne završe - pojasnio je nedavno gradonačelnik.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike