I Zemunci ga jedva prepoznaju: Prošetali smo za vas rekonstruisanim Kejom oslobođenja u Zemunu! Pogledajte! (FOTO)

14.10.2022

17:40

0

Pirlikom rekonstrukcije korišćena je sitna kamena kocka, kao i asflat

I Zemunci ga jedva prepoznaju: Prošetali smo za vas rekonstruisanim Kejom oslobođenja u Zemunu! Pogledajte! (FOTO)
viber_image_2022-10-14_15-23-34-904 - Copyright 24sedam/L. Đ. T.

Kej oslobođenja u Zemunu pre nekoliko dana zasijao je novim sjajem, nakon godinu dana izvođenja radova na rekonstrukciji, te sada deo starog jezgra ove opštine izgleda mnogo lepše i funkcionalnije.

Naime, projektom rekonstrukcije obuhvaćene su saobraćajne površine, rekonstrukcija postojeće i izgradnja nedostajuće komunalne infrastrukture. 

Deo ulice koja je rekonstruisana obuhvata potez od Ulice Stevana Markovića do kraja obaloutvrde, u dužini od nepunih 1.100 metara.

24sedam/L. Đ. T.
 

Rok za završetak bio je april ove godine, ali su radovi ipak potrajali do početka oktobra.

- Radovi su započeti 18. oktobra 2021. godine, a završeni 10. oktobra ove godine, kada je i pušten saobraćaj. Ugovorena vrednost radova je 334,3 miliona dinara bez PDV-a, a konačna vrednost znaće se ispostavljanjem okončane situacije - kaže gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Pirlikom rekonstrukcije korišćena je sitna kamena kocka, kao i asflat, a na raskrsnici ulica Zmaj Jovine, Karamatine i Keja oslobođenja formiran je kružni tok, koji će značajno poboljšati odvijanje saobraćaja u ovom delu Zemuna.

Duž ulice zadržan je postojeći drvored, dok su mestimično zamenjena stara stabla.

24sedam/L. Đ. T.
 

Nova vodovodna mreža

Kada je reč o instalacijama, zamenjen je deo postojeće vodovodne mreže novim cevovodom u trotoaru novoizgrađene saobraćajnice.

- Izgrađena je nova vodovodna mreža u delu Keja oslobođenja od Njegoševe ulice do kraja saobraćajnice. Osim toga, izgrađen je i novi kolektor kišne kanalizacije prema projektu, kao i na delu od Njegoševe do kraja obaloutvrde. Rekonstruisan je deo postojeće i izgrađena je nova fekalna kanalizacija na koju su prevezani svi kućni priključci - naveo je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Beoinfo
 

Obnovljeni Kej oslobođenja krasi i novo javno osvetljenje - sve svetiljke zamenjene su savremenim LED sijalicama, a umesto starih stubova sada su tu metalni sa lirama.

Takođe, rekonstruisani su i postavljeni novi telekomunikacioni vodovi u dužini od 920 metara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike