Radovi širom centra Beograda već danima prave kolaps u saobraćaju: Istražujemo kada će se sve normalizovati!

07.10.2022

17:30

0

Do kraja godine uradićemo više saobraćajnica nego što je slučaj bio u prethodnih nekoliko godina, kaže gradonačelnik Aleksandar Šapić

Radovi širom centra Beograda već danima prave kolaps u saobraćaju: Istražujemo kada će se sve normalizovati!
Tan2022-10-3_153254512_3 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Radovi na rekonstrukciji nekoliko saobraćajnica u samom centru Beograda već danima prave totalni kolaps u saobraćaju, a neki Beograđani u putu od kuće do posla provedu i više od sat vremena!

Naime, radovi na rekonstrukciji trenutno se odvijaju u Bulevaru despota Stefana, Bulevaru Nikole Tesle, Krunskoj i Ulici carice Milice.

24sedam
 

Neimari su potpuno zatvorili Bulevar despota Stefana, tačnije deo od Skadarske do Cetinjske ulice, pa zato javni gradski prevoz sa linija 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus linije E6 u smeru ka Novom Beogradu saobraća ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok u smeru ka Pančevačkom mostu vozi ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.

Iz Sekretarijata za saobraćaj istakli su da će radovi na ovoj deonici trajati sve do 20. oktobra.

Zbog ovih "tumbanja" na trasama javnog prevoza, velike gužve stvaraju se u Francuskoj i drugim uskim dorćolskim ulicama, kao i kod Doma omladine, sve do Terazijskog tunela i dalje do Brankovog mosta. 

- Cele ove nedelje putujem od Borče do Novog Beograda i više od sat vremena. Danas sam putovala rekordnih sat i 45 minuta i naravno opet zakasnila na posao. Autobusi su bili "načičkani" u Francuskoj, jedva smo se probijali kroz gužvu - rekla je za 24sedam Beograđanka Milica C.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Menja se dotrajali asfalt

U Krunskoj ulici na Vračaru dotrajali asfalt menja se novim, a u smeru ka Kalenić pijaci ulica će biti šira za 40 centimetara.

Neimari u centru grada rekonstruišu Ulicu carice Milice, koja pored Parka vojvode Vuka vodi do Brankove.

Radovi se izvode i na Novom Beogradu, u Bulevaru Nikole Tesle, a do 8. oktobra radi se desna strana ka Zemunu, od ulice Ušće do prvog prilaza Palati "Srbija". Radnici trenutno skidaju stari, dotrajali asfaltni sloj, a takođe se počelo i sa nanosom novog.

Nakon završetka ovog dela, mašine se sele u drugi deo ulice, sve do Trešnjinog cveta, gde će se raditi od 9. do 13. oktobra.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

"Ulica može da bude rekonstruisana za desetak dana"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je nedavno da ljudi nisu verovali da je moguće da ulica može da bude rekonstruisana za desetak dana, ali da su sada mogli da se uvere u suprotno.

- Ulice nisu na pravi način rekonstruisane tokom prethodnih sedam, osam godina, ali ćemo do kraja godine uraditi više saobraćajnica nego što je slučaj bio u prethodnih nekoliko godina. Uveli smo da se radi vikendima i noću kako bi svaki posao bio što brže završen - rekao je prvi čovek grada.

24sedam/Goran Sivački
Aleksandar Šapić

Gradski menadžer Miroslav Čučković naglasio je da radovi u Beogradu ne treba da stanu ni u jednom mesecu.

- Ovo je veliki grad, veliki je broj ulica i mi smo se zaista potrudili, pre svega da nađemo dodatna sredstva. Milijardu dinara je rebalansom budžeta opredeljeno za rekonstrukciju ovih ulica. Cilj je da ne idemo na sto mesta, nego da radimo po tri, četiri u jednom turnusu i da one budu završavane za nekoliko dana - istakao je Čučković.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike