Radovi na Bulevaru despota Stefana završeni pre roka

18.10.2022

10:20

0

Ovo je jedna od najfrekventnijih tačaka u Beogradu, 19 linija javnog gradskog prevoza je bilo izmešteno i sada su svi u ritmu u kojem su bili pre - kaže gradski menadžer Miroslav Čučković

Radovi na Bulevaru despota Stefana završeni pre roka
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Otvorena je obnovljena deonica Bulevara despota Stefana, na potezu od Skadarske do Cetnjiske ulice, a iako je kraj rekonstrukcije bio planiran za 20. oktobar, radovi su završeni pre roka.

Treća i četvrta faza radova, do Pančevačkog mosta, krenuće na proleće.

- Na terenu su bile ekipe svih nadležnih gradskih službi, ekipe elektromreže i Telekoma Srbije, privatne ekipa koje su provukle svoje instalacije i zajednom sa velikim brojem radnika i mašina u skladu sa onim što je gradonačelnik naložio, pa je urađena rekonstrukcija u najkraćem mogućem roku. Tako ćemo i raditi sve ulice u strogom centru Beograda, naravnom i u strogom centru naselja, kao što su Mirijevo, Batajnica, Borča i što manje ćemo opterećivati život običnom čoveku - rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Miroslav Čučković

Kaže da se sprema kompletna dokumentacija, građevinska dozvola i sve ono što treba zameniti "u trupu" puta, pre svega energetski kablovi elektromreže Srbije i kompletna vodovodna mreža.

- Kada budemo to završili, a potrebno nam je dva meseca, onda ulazimo u iskopavanje i završićemo segment do Pančevačkog mosta, od Cetinjske ulice, u roku od 30 dana. I to ćemo kada budu krenuli prvi lepi dani iduće godine da najavimo, krajem februara - početkom marta. Tada ćemo ponovo preusmeriti prevoz i završiti što je brže moguće - rekao je Čučković.

Istakao je da treća u četvrta faza radova u Bulevaru despota Stefana kreće na proleće.

- Ovo je jedna od najfrekventnijih tačaka u Beogradu i 19 linija javnog gradskog prevoza je bilo izmešteno i sada su svi u ritmu u kojem su bili pre. Tako ćemo i na sledećim radovima koje spremamo u Mileševskoj ulici, koja je u lošem stanju. Radovi počinju najverovatnije sutra i trajaće narednih 36. I ovog vikend završavamo u Pasterovoj ulici - rekao je Čučković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike