Novina! Putnici će na perone BG voza ulaziti sa "beogradskom karticom": "Altina" već dobila validatore, hoće li i "Novi Beograd"? (FOTO)

11.08.2022

07:05

1

Barijere za ograničen pristup putnika na perone BG voza trenutno su u funkciji na stanicama Pančevački most, Vukov spomenik i Karađorđev park

Novina! Putnici će na perone BG voza ulaziti sa "beogradskom karticom": "Altina" već dobila validatore, hoće li i "Novi Beograd"?  (FOTO)
viber_slika_2022-08-04_09-30-34-780 - Copyright 24sedam

Žitelji Altine, koji svakodnevno koriste voz kao prevozno sredstvo, dobili su jednu novinu na njihovoj železničkoj stanici - validatore za karte. 

Validatori su nedavno postavljeni, oblepljeni su folijom, dakle, nisu još uvek u funkciji, a putnici normalo prolaze pored njih, bez očitavanja karte. 

24sedam
Validatori na železničkoj stanici "Altina"

Pretpostavlja se da će validatori uskoro biti u funkciji, ali odgovor od "Infrastrukture železnice Srbije" o tačnom datumu njihovog osposobljavanja za rad do objavljivanja ovog teksta nismo dobili. 

Po kom principu rade validatori? 

Iz Sekretarijata za javni prevoz za 24sedam navode da overa karata putem validatora na železničkim stanicama, poput Vukovog spomenika, funkcioniše na osnovu "beogradske kartice". 

- Putnicima koji poseduju "beogradsku karticu" (personalizovanu, dnevnu kartu ili nepersonalizovanu), biće omogućen prolaz na perone nakon prethodne validacije kartice na validatoru - kažu oni. 

24sedam
 

U Sekretarijatu dodaju da će putnicima koji uslugu prevoza plaćaju nepresonalizovanom karticom biti naplaćena vremenska karta u trajanju od 90 minuta, i to po ceni od 89 dinara, za zone 1 i 2, i ona će im omogućiti ulazak na peron.

Takođe, iz Sekretarijata za javni prevoz za 24sedam zaključuju da su barijere za ograničen pristup putnika na perone BG voza trenutno u funkciji na stanicama Pančevački most, Vukov spomenik i Karađorđev park.

A šta je sa stanicom "Novi Beograd"? 

24sedam/Goran Sivački
 

Nakon postavljanja validatora na stanici "Altina" sugrađani se pitaju da li će oni biti postavljeni i na renoviranoj stanici "Novi Beograd". Međutim, ni odgovor na to pitanje nismo dobili.

Po završetku rekonstrukcije ove stanice, na "Novom Beogradu" staju i "regio" vozovi koji saobraćaju između Beograda i Novog Sada, kao i "intersiti" vozovi "Soko", koji saobraćaju na brzoj pruzi. Ono što je najznačajnije jeste da su srpske železnice, posle četiri godine, pustile sve linije BG voza u funkciju.

Takođe, značajna novina uređenja ove stanice jeste to što je otvoren veliki parking za automobile sa 260 mesta.

Tri miliona za uređenje "Vukovog spomenika" 

zeleznicesrbije.com
 

Železnička stanica "Vukov spomenik" na jesen bi trebalo da dobije nove stepenice, osvetljenje i informacioni sistem, kao što su table sa redom vožnje i slično. 

Za ovo uređenje biće izdvojeno čak tri miliona evra. Tender za nabavku novih stepenica je već pokrenut i ako procedura bude išla redovnim tokom, radovi će početi kako je i planirano - na jesen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike